fbpx

Šef uprave izmislio si savjetničko mjesto za 15.000 kn

Autor: Večernji list

Jasmin Krizmanić i dalje će biti zaposlen u HAC-ONC-u, imat će plaću 2000 kuna manju nego kao šef uprave, a dužnost načelnika Gornje Stubice obnašat će, kaže, volonterski.

Jasmin Krizmanić, koji je kao kandidat HNS-a pobijedio na izborima za načelnika općine Gornja Stubica, zbog čega je morao odstupiti s mjesta predsjednika uprave Hrvatskih autocesta – Održavanje i naplata cestarine (HAC-ONC) jer bi bio u sukobu interesa, samo je dan prije svog razrješenja donio odluku o uvođenju radnog mjesta savjetnika uprave u HAC-ONC-u. A taj savjetnik bit će upravo on – Jasmin Krizmanić.

Tako je uprava HAC-ONC-a u odluci od 28. svibnja izmijenila Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu te tvrtke i uvela radno mjesto savjetnika uprave, a u opisu tog radnog mjesta savjetovanja su vezana uz vođenje poslova tvrtke. U istoj toj odluci koju je potpisao Krizmanić zadnji dan zaposlen na mjestu predsjednika uprave, navedeno je da i da će savjetnik uprave – Krizmanić – imati koeficijent 8,4, a to znači plaću od 15.000 kuna neto.

Službeni auti bez ograničenja


Krizmanić će tako i dalje biti zaposlen u HAC-ONC-u, imat će plaću oko 2000 kuna manju nego kao predsjednik uprave, a kako nam je kazao, dužnost načelnika općine obnašat će volonterski. Na njegovo mjesto pak u upravu HAC-ONC-a doći će Alen Kruhak iz Autoceste Rijeka – Zagreb.

Svoj ostanak u HAC-ONC-u kao savjetnik Krizmanić opravdava potrebom nastavka procesa restrukturiranja u toj tvrtki. A jedan su od ciljeva restrukturiranja uštede pa su u HAC-u nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast zbog toga ukinuli i mjesta savjetnika u HAC-u, ali i drugim državnim tvrtkama. No, da se u HAC-u ipak na nekima ne štedi, poput slučaja HNS-ovca Krizmanića, otkrivaju i podaci o korištenju službenih vozila u toj tvrtki do kojih je došao Večernji list. U HAC-u i tvrtki kćeri HAC-ONC-u su, naime, donijeli pravilnik koji je omogućio članovima uprave, direktorima i predstojnicima ureda uprave korištenje službenih vozila 24 sata dnevno, pa čak i u vrijeme godišnjih odmora. Za razliku od HDZ-ovih uprava HAC-a, Kukuriku uprava je pravo na 24-satno korištenje vozila proširila i na predstojnike ureda uprave pa predstojnik ureda uprave tvrtke matice vozi službeni passat, kao i direktori sektora, dok članovi uprave voze audi. U tvrtki kćeri HAC-ONC jedan član uprave vozi audi, a drugi, kao i dva direktora sektora, passat, dok predstojnica ureda te tvrtke vozi golf.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Autor:Večernji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.