fbpx

Referendum i obavijesno-promidžbena mreža Trećeg

Autor: Hrsvijet.net

Glas je koncila početkom siječnja 2012. godine započeo s objavljivanjem zanimljiva feljtona pod nazivom Slobodni izbori i dirigirana sloboda.

Taj je povijesni feljton temeljem disertacije dr. Gordana Akrapa nadopunio brojnim dokumentima (od kojih je i iskaz Radenka Radojčića – Ljudevita, agenta KOS-a) i u dvadesetak nastavaka uredio Tomislav Vuković. Dr. Gordan Akrap je djelatnik hrvatske obavještajne agencije, obnašao je, između ostalih i dužnost šefa njezine operative, dužnost ministra-savjetnika u veleposlanstvu RH u Berlinu, itd., a Tomislav Vuković je bivši hrvatski diplomat i novinar Glasa Koncila.

Tema je feljtona aktualna, naslov disertacije također (‘Informacijske strategije i operacije u oblikovanju javnog znanja’), a i obojica autora- diplomata zanimljivih su biografija. Iz ovih bi nekoliko činjenica slijedio zaključak kako je urednik GK prepoznao vrijednost disertacije i nemalog truda urednika feljtona i da su svi koji su čitali ili feljton ili spomenutu disertaciju usvojili ne samo vrijedna povijesna otkrića, nego i logiku stvaranja privida, način i metodologiju oblikovanja javnog mnijenja, odnosno vođenje i zavođenje puka.

Ali, tko bi se sjetio 2012. godine, brojnih događaja, o feljtonu da se i ne govori, kada je političko pamćenje kraće od godinu dana? Tko bi se sjetio još događaja od prije desetak, petnaest godina, iz 2003., ili 2000. godine, ili važnih događaja iz 1998. godine a da ne konzultira arhiv, stvarni ili virtualni?


Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor:Hrsvijet.net
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.