Rat za šefa SDP-a: Kako će glasati 103 člana Glavnog odbora

Autor: Večernji list

Večernji list napravio je procjenu kako bi članovi Glavnog odbora mogli glasovati, odnosno tko je za, a tko protiv Milanovića.

Za sedam dana bit će posve jasno koga esdepeovci podržavaju – šefa Zorana Milanovića ili riječke pobunjenike predvođene Komadinom, Obersnelom i Linićem. Za subotu je najavljen Glavni odbor stranke na kojem će se 103 člana (trenutačno 101) tog tijela izjašnjavati o rezultatima europskih izbora i stanju u SDP-u. GO-u prethodi sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj će se utanačiti dnevni red.

Zasad je nepoznato hoće li se na GO-u glasovati i o zahtjevu za izvanrednim unutarstranačkim izborima, na kojima bi se moglo smjenjivati šefa SDP-a, ili hoće li možda Zoran Milanović predložiti izbacivanje Slavka Linića iz partije. Malo je vjerojatno da će dvije potonje teme biti uvrštene u dnevni red, a već samo glasovanje o izvješću o europskim izborima bit će jasan znak ima li Milanović podršku ili ne. Ne prođe li to izvješće na GO-u, značit će da šef stranke nema potporu. Večernji list napravio je procjenu kako bi članovi Glavnog odbora mogli glasovati, odnosno tko je za, a tko protiv Milanovića.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Autor:Večernji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.