fbpx

‘Prikazana sam kao grabežljivica, ali ne mislim popustiti ucjenama’

Autor: Jutarnji list

‘Neću popustiti ucjenama. Ako ne dobijem pisanu odluku Vlade, neću vratiti 195 tisuća kuna jer nisam napravila ništa loše ni protuzakonito’, kaže na rubu suza

Zračna luka Zadar sve do 2010. godine bila je jedinstvena u svijetu. Ne po nečemu čime su se Zadrani mogli hvaliti, već po bizarnosti koja ju je obilježila i s kojom su tamošnji stanovnici živjeli 40 godina. Državna cesta Zadar – Zemunik, naime, presijecala je samu pistu pa bi se tako zbog svakog slijetanja aviona rampa na cesti spuštala, a vozači su mahali pilotima koji su prolazili ispred njih. U jeku sezone rampa se spuštala više od stotinu puta, a u posljednjih desetak godina cesta preko piste izazvala je više od 20 prometnih nesreća jer su se vozači često automobilima zalijetali u spuštenu rampu.

Rampa je u travnju 2010. spuštena zauvijek. Medije više nisu punili naslovi o čudnoj cesti, već priče o rušenju rekorda u Zračnoj luci, novim aviokompanijama koje su počele pristizati, milijunskim ulaganjima i jednoj uspješnoj direktorici koja je sve to pokrenula – Katici Pupić Bakrač. Isplatila je sebi 195 tisuća kuna bonusa zbog dobrih rezultata, a to se, pak, nije svidjelo resornome ministru pa je zatražio od nje da novac vrati ili će biti smijenjena.

Direktorica je rekla da će novac vratiti samo ako joj ministar pošalje pisani naputak i da nije napravila ništa protuzakonito ni nemoralno. Budući da pisani naputak nije dobila, novac nije vratila, a ministar je inicirao njenu smjenu na idućoj sjednici Skupštine Zračne luke Zadar, koja bi se trebala održati u srijedu.


Izvorni članak pročitajte OVDJE.

Autor:Jutarnji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.