fbpx

Portir odbrusio papi Franji na telefon: ‘Ja sam Napoleon…’

Autor: dnevno.hr

Naš suradnik i vrlo omiljeni autor Petar Nodilo, mladi isusovac koji se nalazi na studiju u Rimu, gdje boravi u tamošnjoj isusovačkoj rezidenciji ekskluzivno za Bitno.net ispričao je nevjerojatnu današnju zgodu.

Jutros, točno u 10 i 15, papa Franjo je nazvao našu isusovačku kuću ovdje u Rimu želeći se javiti generalnom poglavaru Družbe Isusove, koje je i sam donedavno bio član. Zvao je osobno, a ne preko tajnika kako je inače odvajkada običaj kad Papa nekoga zove. Dobio je portirnicu generalne kurije. Papa, izgleda, nije imao osobni broj generalnog poglavara. Naš dobri portir Andreas, javio se na telefon.

„Dobar dan, ja sam papa Franjo, želio bih razgovarati s patrom Adolfom Nicolásom.“
„Da, a ja sam Napoleon“, promrmljao je portir. I tada uzvratio hladnim i odrješitim glasom.
„Tko je to?“
‘Papa je, naravno, odmah shvatio da mu ne vjerujem’, prepričao nam je portir, ‘pa je odmah nastavio vrlo blagim glasom’:

Izvorni članak pročitajte OVDJE.


Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.