Otkrivamo što će đaci morati naučiti na satovima građanskog odgoja

Autor: Večernji list

Svi će morati raditi na istraživačkim projektima s lokalnom zajednicom

Odustajanje od građanskog odgoja i obrazovanja kao posebnog predmeta te njegovo uvođenje kao obveznog međupredmetnog sadržaja velika je novina za đake od ove jeseni. I to s obzirom na to da se novi međupredmetni sadržaj uvodi od prvog do osmog razreda osnovne te u sve razrede srednje škole. Otvara to na stotine pitanja, ali prof. dr. Vedrana Spajić-Vrkaš, jedna od autorica Plana i programa građanskog odgoja i obrazovanja i koordinatorica projekta praćenja i vrednovanja njegove eksperimentalne provedbe uvjerava da mjesta panici nema.

Učenički izbori

Već ovog tjedna Povjerenstvo za provedbu trebalo bi se, kaže, sastati i dogovoriti detalje provedbe. No u pravilu se takav sadržaj, dodaje, provodi tako da se odredi godišnja satnica građanskog odgoja za svaki pojedini razred, a potom je škola ta koja ima pravo sama isplanirati kako će tu satnicu svaki nastavnik ili skupina nastavnika ispuniti. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Autor:Večernji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.