fbpx

Ona se rodila mrtva: Viktorija Grozdek danas ima 5 godina

Autor: 24sata

Viktorija Grozdek (5) iz Gregurovca kraj Mihovljana u Zagorju rodila se 10 tjedana prerano, i to mrtva. Bila je teška samo 700 grama i dugačka tek 30 centimetara

Prkosila je, i danas prkosi, svim liječničkim prognozama. Govorili su da neće preživjeti, a danas je živa. Rekli su da neće ni puzati, a propuzala je s devet mjeseci. Rekli su i da neće sjediti, a prosjedila je s 14 mjeseci.

Bili su uvjereni da nikad neće hodati, a prohodala je sa 16 mjeseci. Tvrdili su da će zauvijek ostati prikovana za krevet. Danas ju je teško uloviti koliko brzo trči.

Viktorija Grozdek (5) iz Gregurovca kraj Mihovljana u Zagorju rodila se 10 tjedana prerano, u 26. tjednu, i to mrtva. Zbog komplikacija u trudnoći njezinu su majku Iris Grozdek (32) tog 29. travnja 2009. godine uputili na hitan carski rez. Malo stvorenje bilo je teško 700 grama i dugačko 30 centimetara. Nije disala. Liječnici u Petrovoj bolnici u Zagrebu bili su skeptični, ali nisu odustajali. Borba je trajala pet minuta. Viktorijino srce je zakucalo.


Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor:24sata
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.