Obitelji s petero djece zbog duga od 33.000 kuna uzimaju kuću

Autor: Večernji list

Osmeročlanu obitelj Klarić, u kojoj je petero maloljetne djece, od toga četvero osnovnoškolaca te baka, problemi su snašli kad je otac Tomislav ostao bez posla.

– Mi iz svoje kuće nećemo izaći jer nemamo kamo, a dug smo banci spremni platiti u ratama – ističe Tatjana Klarić iz Trenkova pokraj Požege čija se kuća našla na dražbi zbog neplaćenog duga od 33.000 kuna Erste banci.

Osmeročlanu obitelj Klarić, u kojoj je petero maloljetne djece, od toga četvero osnovnoškolaca te baka, problemi su snašli kad je otac Tomislav ostao bez posla.

– Živjeli smo u maloj ruševnoj kućici, a kako živimo na području od posebne državne skrbi, dobili smo građevinski materijal od države i 2006. godine počeli graditi kuću. Nakon gradnje trebalo je još puno toga kupiti pa smo digli kredit preko Dinersove kartice kako bismo nabavili najnužnije u kući. Nije bilo problema s plaćanjem dok je suprug radio. Kad je ostao bez posla, banka je sudskim putem sjela na kuću – objasnila je Tatjana Klarić. Njen je suprug početkom siječnja otišao sjeći šumu u Liku kako bi mogao otplatiti dug koji se u međuvremenu gotovo udvostručio i sada iznosi 56.000 kuna, od čega su 22.650 kuna kamate. Kuća je s okućnicom i vrtom procijenjena na 244.000 kuna. Krajem ovog mjeseca istječe šest mjeseci odgode na dražbu kuće te se obitelj ponovno pribojava da bi njihovu kuću mogao kupiti netko drugi. U međuvremenu su uz pomoć županije i općine Velika uspjeli platiti 5000 kuna pokazujući dobru volju da žele vratiti svoj dug. – Suprug će sredinom veljače dobiti prvu plaću i od nje smo spremni mjesečno za taj dug davati od 200 do 300 kuna – kaže Tatjana nadajući se da odvjetničko društvo Hanžeković i partneri neće ponovno pokrenuti dražbu.

Izvorni članak pročitajte ovdje.

Autor:Večernji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.