Nakon više spornih otkaza na HRT-u, i Latinu prijeti kazna zbog komentara o Josipoviću na Facebooku?!

Autor: Hrvatski dom

Zbog iznošenja mišljenja o predsjedniku Josipoviću i premijeru Milanoviću na vlastitom facebook profilu, Denis Latin, poznati urednik Hrvatske televizije, uskoro bi se mogao naći na udaru Etičkog povjerenstva HRT-a!

Latin je, kažu naši izvori, na vlastitoj facebook stranici napisao da su ‘Josipović i Milanović dosadni’, nakon čega ga je netko tužio Povjerenstvu, koje bi uskoro, navodno, trebalo raspravljati o tom ‘velikom Latinovom grijehu’.

Zbog godišnjih odmora nema službene potvrde

Potvrdu te informacije pokušali smo dobiti od samog Latina, ili nekog od članova Povjerenstva, no tijekom cijele srijede 20. kolovoza, nismo uspjeli dobiti ni Denisa, kao ni bilo koga od članova Etičkog povjerenstva HRT-a. Mirna Zidarić, predsjednica Povjerenstva, još je na godišnjem odmoru, ne javlja se ni Nikola Kristić, donedavni predsjednik, a i Latinov mobitel bio je isključen. No, bez obzira na činjenicu da nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu skandala, sudeći po brojnim sličnim aferama koje su u zadnje vrijeme potresale nacionalnu televiziju, itekako je moguće da bi i Latin, kao i mnogi prije njega, mogao stradati zbog ‘verbalnog delikta’.

Podsjetimo da je prije nešto više od mjesec dana Uprava HRT-a ekspresno i bez dodatnih provjera pokrenula postupak otkazivanja ugovora o radu Heleni Krmpotić, novinarki Hrvatske televizije, zbog pritužbi iz Ministarstva socijalne skrbi na njezino ponašanje?! Novinarka Krmpotić navodno je uoči press konferencije Milanke Opačić izgovorila nekoliko ljutitih komentara na račun Vlade premijera Milanovića, zbog čega ju je ministrica (ili njezini ljudi) ‘cinkala’ ravnatelju Radmanu, a on je pokrenuo proceduru otpuštanja nesretne novinarke (saznavši da će dobiti otkaz, Heleni je pozlilo, te je po nju morala doći Hitna pomoć).

Napadi na Helenu Krmpotić započeli 2012.

Valja ovdje napomenuti da su žestoki javni napadi na Helenu Krmpotić započeli još prije dvije godine i to zbog njezinih navodnih vulgarnih komentara na facebooku upućenih također predsjedniku Josipoviću i premijeru Milanoviću. Uzalud su Helena Krmpotić i njezin odvjetnik u to vrijeme medijima slali priopćenja u kojima su tvrdili da je netko ‘hakirao’ njezin facebook profil (što je lako učiniti), te u njezino ime napisao uvredljive komentare.

Cijeli članak pročitajte ovdje.




Autor:Hrvatski dom
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.