Mjesec prije nego što je postala Vargina pomoćnica HZZO joj dao posao od 85.000 kn

Autor: Večernji list

S velikim iskustvom kao savjetnica ministra zdravlja 2003., na samim počecima informatizacije zdravstva, iskustvima rada kao konzultantica za svjetski poznatu konzultantsku tvrtku te kao nositeljica informatizacije pravosuđa upravo je ona bila najbolji kandidat za takvu analizu, što se i pokazalo.

Mjesec dana prije imenovanja pomoćnicom ravnatelja Siniše Varge u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje sadašnja šefica Zavoda Tatjana Prenđa Trupec s HZZO-om je potpisala ugovor o savjetovanju, za što joj je Zavod platio 85 000 kuna. Ugovor o konzaltingu sklopljen je 9. ožujka 2012., a Prenđa Trupec imenovana je pomoćnicom ravnatelja HZZO-a mjesec dana zatim. Spomenuti iznos HZZO je Prenđi Trupec isplatio za konzalting vezan za poslove informatizacije, a trajanje ugovora bilo je do 1. lipnja 2012. godine. Međutim, aktualna ravnateljica Zavoda tvrdi da je posao odradila prije roka te da stoga taj ugovor s (budućim) poslodavcem nije sporan.

– U ožujku i travnju 2012. godine, prije imenovanja Tatjane Prenđe Trupec za pomoćnicu ravnatelja za informacijske tehnologije HZZO-a, Tatjana Prenđa Trupec angažirana je da napravi dubinsku analizu informacijskog sustava zdravstva te svih tekućih natječaja i projekata financiranih iz državnog proračuna i zajma Svjetske banke. S velikim iskustvom kao savjetnica ministra zdravlja 2003., na samim počecima informatizacije zdravstva, iskustvima rada kao konzultantica za svjetski poznatu konzultantsku tvrtku te kao nositeljica informatizacije pravosuđa upravo je ona bila najbolji kandidat za takvu analizu, što se i pokazalo. Angažman je završio prije njezina imenovanja za pomoćnicu ravnatelja HZZO-a 23. travnja 2012. godine – odgovorili su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor:Večernji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.