Milanović je morao znati što mu radi brat, da hoda po ministarstvima, vrši pritisak i posreduje

Autor: Večernji list

Bivši ministar financija teško optužuje Zorana Milanovića za nepotizam, klijentelizam, spletkarenje po medijima...

Milanović se poslužio spletkama i smijenio me da bi zaštitio članove svoje obitelji, prijatelje, kao i parcijalne interese jednog interesnog kruga, kazao je Slavko Linić na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama SDP-a u Rijeci. Linić je naveo pet točaka u kojima se razišao s premijerom: – odbio je pogodovati interesima premijerova brata Krešimira, suprostavio se kreditiranju tvrtke koja je bez vlastitog kapitala, i uz ogroman državni kredit, htjela pokrenuti proizvodnju biskvita. Žestoko su se sukobili oko Ine jer Linić nije htio oprostiti porezni dug te tvrtke nego je naredio reviziju i za prethodne tri godine. Nadalje, uzrok njegova problema s premijerovom zviždačicom Nadom Čavlović-Smiljanec taj je što je bila u dosluhu s Milanovićevim bratom i pokušala progurati neke njegove nekretninske transakcije. Linić je više od sat vremena strpljivo obrazlagao svoje razloge, ne skrivajući da ga je pogodio način na koji je smijenjen.  Rekao je da premijer koji se tako obračunava s uspješnim članovima Vlade ne može biti predsjednik SDP-a. Kao šlag na tortu izjavio je da Milanović koristi službe kako bi ga uhodio s krajnjim ciljem da ga uhiti zbog čega će se obratiti parlamentarnom odboru za nadzor obavještajnih službi. To što je samo dva sata nakon njegova istupa iz istih stranačkih prostorija Željko Jovanović odbrusio da je Linićeva presica  “politički promašaj godine, nepromišljen i neodgovoran čin” pokazuje da su i za prozvanu stranu Linićevi navodi jednako bolni kao što su smijenjenog ministra zaboljeli postupci Zorana Milanovića, o čemu opširno govori u intervjuu za Obzor.

Zar zaista mislite da će sve što ste naveli dovesti do odlaska Zorana Milanovića?

Sad je potpuno jasno zašto su bile ove spletke oko mene i zašto je došlo do mog
smjenjivanja. Ne zato što sam izgubio povjerenje predsjednika Vlade nego zato što nisam provodio njegove naloge i nisam dozvolio provedbu onih aktivnosti koje su bile suprotne državnim interesima. Osobno, teško mi pada što je mogao prihvatiti moj mandat koji sam dao pisanim putem i reći da se ne slaže s onim što sam rekao o Branku Šegonu. Ali ne, s obzirom na moj dobar rejting u javnosti, s obzirom na stranačke ocjene o ministru koji doista radi od jutra do večeri, Milanović me je morao uprljati u blatu – to samo pokazuje koliko je beskrupulozan u tim obračunima. I mene je iznenadilo da može biti tako beskrupulozan.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Autor:Večernji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.