Milanović branio HDZ-ovce u intervjuu za BBC

Autor: Jutarnji list

Premijer Zoran Milanović gostovao je u kultnoj BBC-jevoj emisiji 'Hard Talk' povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja ove godine. U razgovoru s novinarom Stephenom Sackurom prokomentirao je mnoge aktualne probleme - tešku ekonomsku situaciju, odnose sa susjedima i promjene koje Hrvatsku očekuju ulaskom u Europsku uniju.

Najzanimljivi dio intervjua svakako je onaj u kojem Milanović brani hrvatsku desnicu. Sackur je primjetio kako u Hrvatskoj postoje snažan utjecaj ekstremne desnice koja raspiruje nacionalnu mržnju. – Ne, oni nisu ekstremni. Ne pozivaju izravno na mržnju. Vidimo u našem okruženju puno gore od toga, odgovorio mu je Milanović.

Komentirao je i mogućnost ulaska susjednih zemalja u Europsku uniju.

– Ja vjerujem da će Bosna i Hercegovina, Kosovo i Srbija također ući u Europsku uniju. Ali to je samo moje vjerovanje. Bit će im teško, morat će puno raditi i igrati po pravilima. To je teško, ali je jedino što preostaje. Dakle, moramo birati – bizantski način ili zapadni način.

Izvorni članak pročitajte OVDJE.

Autor:Jutarnji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.