Lička parapolicija radi po diktatu Biroa Krajine iz Beograda

Autor: Miro Matijević/glasno.com

Na slici je streljivo iz slučajno otkrivenog skladišta oružja u Vrhovinama čiju istragu su onemogućili Ante Podnar i Mladen Kranjčević. Poslao sam ga Ravnatelju policije Vladi Dominiću da se zamisli kako ja kao čovjek iz jedne volonterske Udruge za zaštitu ljudskih znam sve, a njegova parapolicija ne želi da zna ni to što im godinama nabijam na nos.

U Beogradu djeluje Biro Krajine koji financira vlada Srbije s jedinim ciljem obnove Krajine kao srpskog teritorija prema velikosrpskim planovima. Biro koji je službeno preimenovan u „Nadležni organ koji je preuzeo poslove Biroa bivše Republike Srpske Krajine” se ponaša kao vlada u izbjeglištvu i ima organizirano vojno, političko i policijsko rukovodstvo koja čekaju i pripremaju trenutak ponovnog stvaranja Velike Srbije. Ima resore kao ministarstvo, a netko je zadužen za Baniju, za Kordun, za Liku, za Dalmaciju… To je realnost i realna opasnost koje većina nije ni svjesna ili ne želi biti. U svijetu laži u kojem živimo, a kojemu pomažemo pokušavajući sami sebe uvjeriti da smo slobodni i da imamo svoju državu, a da je pri tome nikada nismo imali manje ni prava ni države. Savršeni uvjeti za Krajinu koja „metastazira” pa srpski teroristi određeni iz Biroa Krajine uz pomoć domaćih suradnika zauzimaju ključne pozicije i blokirali državne institucije preuzimajući vlast na planiranom području. Lika je u svemu otišla najdalje pa je u Gospiću već ustoličena Krajinska vlast koju sam još prije dvije godine opisao u shemi Zločinačke organizacije koja vlada Likom. Naveo sam sva imena najodgovornijih za narušen ustavnopravni poredak države Hrvatske na području Like. Vođa zločinačke organizacije, dugogodišnji čelni čovjek ličke politike Milan Jurković je od KOS-a postavljen načelnik štaba teritorijalne obrane. Taj posao radi i danas. Prijavim 2011. godine Milana Jurkovića da je samo za naseljavanje Cigana u Liku uzeo 40 milijuna kuna. Do danas me nitko nije ni pozvao iako imam sve dokumente koji to dokazuju. Prošlo je preko godinu dana od kada sam Shemu predao u ruke načelnika PU u Gospiću Anti Podnaru, po imenima optužujem počinitelje i odgovorne za više ubojstava i nitko ne reagira.

Nekako u isto vrijeme smo ja i Slaven Orešković kao vijećnici u općini Vrhovine predali službeni zahtjev za preimenovanje općine Vrhovine u SAO Krajinu Vrhovine. Zahtjev je potpisan od nas dvojice općinskih vijećnika i uredno urudžbiran u pisarnici općine. Cijela Hrvatska je prenijela tu vijest-provokaciju da dva vijećnika Hrvata traže preimenovanje općine Vrhovine u SAO Krajina Vrhovine i dalje muk.

Drugorazredni srbijanski kriminalac Milorad Delić je bježeći pred srbijanskom tjeralicom preko Dunava ušao u Hrvatsku i ostvario „četnički san”. Pljačka i uništava Hrvatsku pod zaštitom hrvatske policije i državnog odvjetništva. Pod zaštitom gospićke policije suspendirao je općinsko vijeće (u posjedu sam audio snimka) pa smo ja i kolega iz HSS-a Slaven Orešković obavijestili Ured državne uprave i Ministarstvo uprave da se za Vrhovine da nas dva odbijamo sudjelovati u radu Krajinskog vijeća u Vrhovinama pa kako smo u općinskom vijeću ostali samo nas dva nemamo kvorum za dalji rad i tražimo povjerenika za Vrhovine.

Poslušajte predsjednika SDSS-a Milorad Pupovac u njegovoj misiji stigmatiziranja Hrvata. Da li ste ikada čuli o nasilju koje nad poštenim pravoslavnim življem provode njegovi četnici? Poznato je da su ti pošteni i lojalni hrvatski građani od četnika i ličke policije obespravljeni kao i prije Oluje. Zašto nitko nema interes da se istraži poslovanje Tesla banke na području Like? Od kuda idu i kome su upućene, kome se dijele donacije upućene iz Srbije? Poznat je slučaj načelnika PP Otočac Mladen Kranjčević koji je sa policijom po nalogu Milorada Delića dva puta nezakonito nasrtao na obitelj Vukmirović. Kada im je „država” uskratila zaštitu obratili su se u A-HSP i tek je izlazak pravaša na lice mjesta zaštitio te starce od daljnjeg četničko-policijskog terora. Imanje obitelji Vukmirović treba im da povežu svoje posjede sa preko stotinu hektara državne zemlje otete preko općine i podijeljene među rukovodstvom četničkih Vrhovina preko koje pljačkaju državni proračun za milijunske iznose. Načelnik PU Ante Podnar je oslobodio Mladena Kranjčevića odgovornosti za to nasilje pravdajući ga da je bio „u zabludi”. Imam nekoliko dokumenata državnih institucija koji potvrđuju da nije moglo biti zablude i da se radi o sprezi predstavnika hrvatskih institucija i Krajinskih zločinaca. Takve pogodnosti kakve im danas osigurava gospićka vlast četnici nisu imali ni kada su tuda vladali u uniformama Martićeve policije. Zašto nitko to ne istraži? Zato što je Mladen Kranjčević nakon toga postavljen od Milana Jurkovića i Biroa Krajine za zamjenika načelnika PU kako bi onemogućio rad PU. U Vrhovinama je 2005. godine ubijen 19 godišnji Josip Čorak, predsjednik HDZ-ove podružnice u Vrhovinama. Upravo su Milan Jurković i Mladen Kranjčević onemogućili istragu.

Kako objasniti da DORH ne reagira kada ja objavim da je Milan Jurković krivotvorenim dokumentom uz pomoć svoga kuma Mile Čančara, načelnika općine Plitvička Jezera prevario Sabor i omogućio nezakonito pripajanje sela Babin Potok Vrhovinama kako bi Vrhovine postale jedino etnički čisto srpsko mjesto u Hrvatskoj. Posjedujem dokaze da se krivotvore popisi stanovništva i popisi birača čime su Hrvati u Vrhovinama izgubili i status manjine.. Navodio sam policiji i ljude koji su to organizirali. Prijavljivao sam ŽIP i DIP kako se krivotvore izbori i nudio svjedoke iz komisija. „Zločinačka organizacija” kao novo vodstvo Republike Srpske Krajineje nedodirljiva i ima sve pod kontrolom.

Činjenica da nitko ne reagira na sve što sam prijavio i objavio u zadnjih par godina je ipak najbolji dokaz da je sve što pišem istina i da su moje informacije točne, ali da nitko ne želi otvarati „Pandorinu kutiju”. Ili možda mi i ne smijemo znati to što nam se sprema.
Tu sam spomenuo politički i policijski resor Biroa Krajine, pa ostaje vojnički. Prvo što nas asocira na spomen vojske je oružje. Evo par primjera i dokaza da policija danas skriva i čuva četničko oružje i kako to radi:

1. U Vrhovinama je prošle godine jedna žena neplanirano došla obići kuću u kojoj ne živi i pronašla skladište streljiva, eksploziva i ručnih bombi. Policija nije imala izbora pa je bila prisiljena to evidentirati i objaviti na svom portalu. Istraga nije ni pokrenuta ni nakon što sam poručio načelniku PU Anti Podnaru da znam tko je vlasnik oružja. Zašto policija nije reagirala i potražila čovjeka koji je organizirao to skladište streljiva i eksploziva? Zato što je upravo „vlasnik” tog oružja glavna veza između Biroa Krajine i Krajinske vlasti u Vrhovinama. Glavni koordinator suradnje Vrhovina i Kranjčevićevih „martičevaca”, pardon „kranjčevićevaca”.




2. Nakon moje prijave podruma punog oružja Nikoli Kariću, voditelj krima u PU je preko svoje supruge nezakonito zaposlene u gospićkom sudu odmah o tome obavijestio županijsku istražnu sutkinju Dubravku Rudelić i općinsku državnu odvjetnicu Veru Magdić Bižanović koje prvoosumnjičenom krivotvore istragu te mu prekvalificiraju djelo. Iako mu i sada prijeti 10 godina zatvora puštaju ga već par sati nakon moje prijave iz pritvora kako bi premjestio oružje. U posjedu sam dokumenata i audio snimaka koji to dokazuju.

3. U posjedu sam audio snimke izjave iskusnog policajca koji tvrdi da se u Vrhovinama skriva još nekoliko skladišta oružja.
Kada smo kod oružja, u novogodišnjoj eksploziji plina u kući P. J. na adresi na kojoj sam prijavljen, policija je pod izgovorom da vrši očevid 21 sat vršila premetačinu bez nazočnosti svjedoka. U tri navrata sam preko 192 slao poruke Anti Podnaru da je to nezakonito i da si pri odlasku odnesu sve što su eventualno „zaboravili” da ne moram ja kasnije dokazivati da to nije moje. Vjerojatno im je to poremetilo planove pa im je 21 sat trebao da smisle nešto novo. Umjesto da nešto podmetnu, za vrijeme policijske premetačine je vlasniku kuće ukraden revolver za koji posjeduje urednu dozvolu. Prema glasinama koje stižu do mene, policija će revolver podmetnuti u blizini kuće u kojoj živim pa će ga uz blagoslov Ante Podnara i na „dojavu” svog četničkog partnera pronaći i optužiti mene za krađu i nezakonito posjedovanje oružja. To je nivo na kojem funkcionira lička policija.

S obzirom da je Vera Magdić Bižanović od Općinskog državnog odvjetništvo napravila Tužiteljstvo Krajinskog Biroa, a Ante Podnar od PU Komandu martičevaca, pardon „kranjčevićevaca” ovaj članak kao prijavu preporučeno šaljem:




predsjedniku Sabora Josipu Leki uz pitanje zašto Sabor nije poduzeo ništa nakon saznanja da je Sabor na prijevaru donio nezakonitu odluku, zašto je ne ispravlja i zašto ne odgovara Milan Jurković kao autor te prijevare.

Državnom odvjetniku Dinku Cvitanu šaljem zahtjev da konačno u Lici osigura vladavinu hrvatskog Ustava i hrvatskih zakona.

Vladi Dominiću da preispita moje prijave koje njegovi službenici skrivaju po ladicama godinama i da rastjera bandu okupljenu u PU oko Mladena Kranjčevića kako bi policija počela raditi svoj posao. To je bila misija Ante Podnara koji je od izdaje i nepoštenja pokušava sebi stvoriti kapital.

Na slici je streljivo iz slučajno otkrivenog skladišta oružja u Vrhovinama čiju istragu su onemogućili Ante Podnar i Mladen Kranjčević. Poslao sam ga Ravnatelju policije Vladi Dominiću da se zamisli kako ja kao čovjek iz jedne volonterske Udruge za zaštitu ljudskih znam sve, a njegova parapolicija ne želi da zna ni to što im godinama nabijam na nos.

Izvor: glasno.com

Autor:Miro Matijević/glasno.com
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.