Kriteriji u BiH: Izbor popisivača po rođačkoj liniji

Autor: dnevno.ba

Iako se vjerovalo da će nezaposleni imati prioritet, očigledno je da se nije računalo s tim da su formalno na evidenciji nezaposlenih i brojni općinski vijećnici, aktivisti lokalnih nevladinih organizacija, politički aktivisti koji nerijetko imaju honorarna primanja.

SARAJEVO – Popisi popisivača i instruktora za listopadski popis stanovništva, objavljeni ovih dana, u velikoj mjeri potvrđuju očekivanja da će tijekom izbora kandidata biti neregularnosti, nepotizma i favoriziranja ljudi bliskih lokalnim vladajućim strukturama, piše Dnevni Avaz.

Slučaj iz Bugojna, o kojem je Avaz pisao, a u kojem su na popisima mahom obitelji lokalnih dužnosnika, načelnikova sestra i drugi više 'podobni' nego sposobni kandidati, jasno je, nije usamljen. U Travniku su se na popisu instruktora za popisivače našla i imena dvije općinske vijećnice, Alme Zolote (SDA) i Vahide Softić (SDA).

Tekst u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor:dnevno.ba
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.