fbpx

Kako je Todorić ‘pritisnuo’ Bandića: da ne kontrolira prodaje u kioscima Tiska i da ne pokaže javnosti ugovore o zakupu?

Autor: objektiv.hr

Nikome živome, pri zdravoj pameti, ako je još ima u ovoj državi, nije jasno tko je zadužen za uklanjanje caffe aparata s Todorićevih kioska i reklama za cigarete. Za prvo nema tehničke uvjete, za drugo - zakonom je zabranjeno reklamirati cigarete.

Jedan običan novinarski upit, o neizravnom reklamiranju cigareta u Konzumu izazvao je u tri nadležna ministarstva i jednoj agenciji najblaže rečeno – nered. A potom još jedan upit o Todorićevim kioscima, odnosno caffe aparatima instaliranim u kioscima Tisak d.d., izazvao je ama baš totalni kaos u nadležnim službama, iz kojeg je vidljivo da niti sama država, Komunalno redarstvo tj. inspektori Grada Zagreba, i raznih ministarstava, ne znaju što će s čime, tko je za što nadležan, kome se obratiti, prebacujući lopticu s jednih na druge.
Prvi kaos nastao je upitom hoće li i kako i kada Agrokorov Konzum biti kažnjen zbog prikrivenog reklamiranja duhanskih proizvoda u Srebrenom, župi Dubrovačkoj, koje je zakonom zabranjeno.
Naime, u Srebrenom, u Konzumu, stoji prikrivena reklama za cigarete, iznad blagajne, „Vrijeme je za Welike stWari”; što je zbog dva W, sasvim jasna reklama za cigarete „Walter Wolf”, Tvornice duhana Rovinj, „upakirana” u parolu potpore hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Brazilu. Zna se da je Konzum vlasnika Ivice Todorića, sponzor naše reprezentacije. Otprije još zabranjene su i reklame sa slikama Stona i natpisom „Ben”, jer asocira na cigarete Benston, te dobro poznata reklama „Pozdrav iz Rovinja”.
Fotografija koju je objavio Dubrovački Dnevnik, očigledno prikazuje kako Konzum krši Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, jer članak 9. istog Zakona kaže: „da je svako reklamiranje cigareta zabranjeno, pa i ono prikriveno”.
Tada, novinarskim upitom nastaje „nered”, kada evidento prikrivenu reklamu, ukidanjem Državnog inspektorata, reklamirajući cigarete „Walter Wolf” – se ne zna tko bi trebao kazniti Todorićev Konzum.
Tekst u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor:objektiv.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.