fbpx

I Milanovićeva Vlada u močvari skandala

Autor: Slobodna Dalmacija

Ekipi Zorana Milanovića do sada se nije mogla prilijepiti etiketa lopovske vlade. Međutim, pokaže li se u aferi s ministrom turizma Veljkom Ostojićem da je koristio političku moć da bi šogorici i supruzi omogućio zaradu od 20-ak milijuna kuna na prenamjeni zemljišta - i ovaj trenutačno najvredniji Vladin resurs, bit će žestoko poljuljan.

Svima onima koji zagovaraju rekonstrukciju Vlade, premijer Zoran Milanović jasno je poručio kako je ne planira. – Vlada je politički tim, a ova je od prethodne neusporedivo kompetentnija. U tim vladama ekonomiju su vodili liječnici bez staža, potpredsjednici su bili radiolozi.

Ovo nije Vlada skandala, nije Vlada krađe, ovo je Vlada rada. Naravno, kao i u svakoj ljudskoj aktivnosti, i pokušaja i pogreške. Jer nijednu zemlju stručnjaci nisu izvukli iz ovako duboke strukturne krize – tumači Milanović. U odnosu na prethodne vlade, pogotovo onu Ive Sanadera i goleme razmjere HDZ-ove korupcijske hobotnice, ekipi Zorana Milanovića do sada se nije mogla prilijepiti etiketa lopovske vlade.

U državi kojom kruži vic kako većina zemalja ima vladu u sjeni, a jedino Hrvatska ima vladu u zatvoru, ne može se Milanoviću zamjeriti povlačenje razdjelnice s HDZ-om. Međutim, pokaže li se u aferi s ministrom turizma Veljkom Ostojićem da je koristio političku moć da bi šogorici i supruzi omogućio zaradu od 20-ak milijuna kuna na prenamjeni zemljišta – i ovaj trenutačno najvredniji Vladin resurs, bit će žestoko poljuljan.


Izvorni članak možete pročitati OVDJE.

Autor:Slobodna Dalmacija
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.