fbpx

I Čedo Maletić žrtva je metle Z. Milanovića

Autor: Večernji list

Slavko Linić zamjerio je premijeru odnos prema ljudima, ali to nije bilo u fokusu medija.

Iako je smjena Čede Maletića s mjesta predsjednika uprave Hrvatske poštanske banke već izazvala čuđenje ključnih medija, dojam je da je pozadina micanja jednog od najstručnijih i najsposobnijih menadžera preostalih u javnom sektoru jedan od dokaza da je smisao za odabir pravih ljudi i upravljanje ljudskim resursima ključni problem Kukuriku koalicije pa stoga i cijele države. A riba, definitivno, smrdi od glave.

Imao i podršku NO-a

Naime, iz šturih i teško dostupnih informacija može se rekonstruirati da odluku o smjeni Č. Maletića nije donijela nijedna od stručnih instancija koje bi za to trebale biti zadužene. Prije smjene ministar financija Linić prihvatio je prijedlog produljenja mandata Maletiću i njegovim članovima uprave, a Maletić je za svoj rad imao punu podršku i u Nadzornom odboru banke. Navodno je produljenje mandata prihvatio i novi ministar Lalovac, dok potpredsjednik Vlade za gospodarska pitanja Branko Grčić nije imao ništa ni s izborom Tomislava Vuića za novog šefa HPB-a, kao ni sa smjenom Č. Maletića.


Cijeli članak pročitajte ovdje.

Autor:Večernji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.