‘Hrvatski vojnici povučeni su s Golana zbog incidenta, a ne tekstova u NY Timesu’ Zamjenica ministra obrane demantirala premijera

Autor: Jutarnji list

- Na pitanje jesu li sigurnosni razlozi bili jedini razlozi za povlačenje naših pripadnika oružanih snaga s Golanske visoravni, odgovor je jesu. Definitivno su sigurnosni razlozi bili ti zbog kojih smo se odlučili na odluku o povlačenju. U prilog tome govori izvješće koje je dobio predsjednik Republike prije samog donošenja odluke, a ja ću vam iz njega reći ono što vam mogu reći.

Zbog tri incidenta tijekom veljače naši su vojnici povučeni iz mirovne misije na Golanskoj visoravni. Otkrila je to jučer u Saboru zamjenica ministra obrane Višnja Tafra te time demantirala premijera Zorana Milanovića koji je objašnjavao javnosti da vojnike povlačimo zato što je New York Times objavio da je Hravatska prodavala oružje Sirijskim pobunjenicima. Da su pravi razlozi puno ozbiljniji otkriveno je tek jučer, četiri dana nakon što naši vojnici stigli u Hrvatsku.

– Na pitanje jesu li sigurnosni razlozi bili jedini razlozi za povlačenje naših pripadnika oružanih snaga s Golanske visoravni, odgovor je jesu. Definitivno su sigurnosni razlozi bili ti zbog kojih smo se odlučili na odluku o povlačenju. U prilog tome govori izvješće koje je dobio predsjednik Republike prije samog donošenja odluke, a ja ću vam iz njega reći ono što vam mogu reći.
Znači tijekom mjeseca veljače dogodila se 9 ozbiljnih incidenata u području odgovornosti Austrijske bojne, dogodilo se 2 incidenta ozbiljna u području odgovornosti Filipinske bojne, a jednako tako su se dogodila tijekom veljače i 3 incidenta u području odgovornosti satnije Hrvatske vojske.

Članak u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Autor:Jutarnji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.