fbpx

‘Generali’ u režiji prisavskih krivotvoritelja

Autor: Hrsvijet.net

Prošlo je petnaestak dana od prikazivanja treće, odnosno zadnje epizode HRT-ovog serijala Generali, kojemu je scenarist i autor novinar Hrvoje Zovko. U međuvremenu su objavljena tri analitička osvrta vrijedna pozornosti, dva osvrta Joška Buljana (Hrvatski tjednik, brojevi 507 i 508), a jedan na portalu hrsvijet. Reagirao je i odvjetnik generala Gotovine Luka Mišetić u intervjuu Večernjem listu, 23. 06. 2014. g.

U najavama prikazivanja serijala Zovko se pohvalio da mu je to ‘prvi i samostalni dokumentarni film’ na kojemu je, kako kaže, radio godinu dana. Unatoč tome, nije nepoznat novinar. Na dvadesetu se godišnjicu pada Vukovara u središnjoj informativnoj emisiji ‘hrvatske televizije’ gledateljstvu predstavio prilogom upravo onako kako su to agenti neprijateljske kontraobavještajne službe napravili 1991. godine, dakle kao krivotvoritelj istine o obrani spomenutog grada, pa je s ovim trodjelnim dokumentarnim filmom Generali u krivotvorenju novije hrvatske povjesti napravio i korak dalje.

Prema broju laži i manipulacija ovaj se trodjelni serijal može shvatiti i kao dezinformativni prinos ustrajnom krivotvorenju istine iz novije hrvatske povijesti unatoč presudi Žalbenog vijeća u predmetu Gotovina, Čermak, Markač. Ta krivotvorina ne bi imala nikakvu važnost da nije rađena pod krovom kuće kojoj je vlasnik hrvatska država niti bi bila kakva novost da nije predstavljena kao dokumentarni film.

Cijeli članak pročitajte ovdje.


Autor:Hrsvijet.net
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.