(FOTO) (NE)PRIMJERENO KAZNI: Pogledajte u kakvoj ćeliji boravi Mladić!

Autor: dnevno.hr

Ratni zločinac Ratko Mladić, osuđen na doživotnu kaznu za genocid i druge zločine protiv čovječnosti u BiH posljednjih šest godina boravi u pritvorskoj jedinici Haaškog suda, u ćeliji od 15 kvadrata koja je se doima opremljenijom od soba u studentskim domovima diljem, primjerice, Lijepe Naše.

Prtivorska jedinica u Scheveningenu u kojoj je smješten Mladić opremljena je jednim krevetom, policama za knjige, ormarom, stolom i stolcem, TV-om, sanitarnom jedinicom, a navodno i računalom, ali bez pristupa internetu. Mladić se tijekom dana slobodno može kretati hodnicima u pritvorskoj jedinici.

Mladiću su dostupne i novine iz zemalja bivše Jugoslavije, a vrijeme može kratiti i društvenim igrama od kojih je jedna vidljiva i na njegovu stolu, Backgammon.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.