Evo kako su se kupovali ispiti na Pravnom fakultetu u Osijeku

Autor: Večernji list

Od 17 optuženika petorica su osuđena uvjetno. Igor Bojanić, usprkos optužnici još je dekan Pravnog fakulteta u Osijeku gdje predaje o antikorupciji?! Prvoptuženi bivši direktor Tržnica Osijek bio je neka vrsta posrednika.

“Kolega, ovo ste mogli i malo bolje, ali neka vam bude”…. – kazao je u svom kabinetu na Pravnom fakultetu u Osijeku u travnju 2012. Vjekoslav Puljko upisujući u indeks ocjenu dovoljan studentu Igoru Dačiću. No ono što u tom trenutku ni Dačić ni Puljko nisu znali bilo je da je profesorov kabinet ozvučen jer su istražitelji sumnjali da je Puljko jedan od profesora kod kojih se može proći bez obzira na pokazano znanje ako se, naravno, prije toga nešto plati.

Krivić priznao krivnju

A da te sumnje nisu bile bez osnove proizlazi iz USKOK-ove optužnice podignute protiv 17 osoba zbog kupnje i prodaje ispita na Pravnom fakultetu u Osijeku. Među optuženima su i neki profesori osječkog Pravnog fakulteta, poput Puljka, dekana Igora Bojanića, Srećka Jelinića i Vlade Belaja.

Što se Puljka tiče, inače profesora međunarodnog privatnog prava, da bi pustio Dačića da prođe na ispitu, prethodno je za to prema optužnici uzeo 4000 kuna. Taj mu je novac u maniri najboljih kriminalističkih filmova dostavio Željko Krivić, i to tako da ga je na sastanku u travnju 2012. pred Croatia osiguranjem ubacio u motor koji je Puljko vozio.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Autor:Večernji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.