fbpx

Dr. Hrvoje Tomasović iznio svoju viziju Splita i pobrao ovacije

Autor: Dalmacija News

Izdvojimo i viziju Splita kao grada parkova u koju bi uključio i osuđenike. Oni, bi kaznu rada za opće dobro odrađivali održavanjem parkova. Kao zanimljivu turističku ponudu izdvojio je uključivanje tvrđave Klis u program Splita preko žičare.

Spomenik Grgura Ninskog koji je splitski Kip slobode se mora pokazati svijetu i mjesto mu je na Matejušci, izmještanje recikliranih vješala s Rive na Žnjan gdje se otvara mogućnost sajmova i prostora za mlade, gradsku upravu i HZZO izmijestiti u Spaladium arenu, dio je programa dr. Hrvoja Tomasovića, kandidata HDSSD-a za gradonačelnika.

Okosnica programa predstavljenog u Gradskom kazalištu mladih, koji je pobrao pohvale i neovisnih znatiželjnika, je prometnica do luke. Odnosno, nastavak ulice Domovinskog rata koja se preko Zagrebačke nastavlja na kraj Ulice kralja Zvonimira.

– Sve sam kandidate pitao žele li izgraditi Centar Bonačić i svi su rekli da žele. Izgradnja Centra ubit će Split, poslije ni projekt Istočna obala nema smisla. Uz novu prometnicu, nekoliko metara od Palače dobili bismo ulicu s turističkim sadržajima sasvim novog izgleda – kazao je Tomasović.


Naglasio je važnost metroa i spomenuo ljude koji su također promišljali o razvoju Splita.

– Nažalost, nisu bitne vizije nego provizije – istaknuo je kandidat HDSSD-a za splitskog gradonačelnika.

Dom mladih može biti Muzej umjetnosti, prostor iza Galerije umjetnina osmislio je za umjetnike koji slikaju i izlažu, a kulturni doprinos je i uspostavljanje glazbene filharmonije Splita. Promišljanja o centru grada potkrijepio je simulacijama novog izgleda Hrvojeve ulice, a na pazaru bi na dva centralna banka bili autohtoni proizvodi iz okolice, bilo da se radi o verduri ili vlaškim torbama, bodulskim košarama.

U Getu bi oživio zatvorene prostore starim splitskim zanatima i prodavaonicama sa splitskim suvenirima. Nije Tomasović zaboravio ni na mogućnosti šetnice po zidinama Palače.

Izdvojimo i viziju Splita kao grada parkova u koju bi uključio i osuđenike. Oni, bi kaznu rada za opće dobro odrađivali održavanjem parkova. Kao zanimljivu turističku ponudu izdvojio je uključivanje tvrđave Klis u program Splita preko žičare.

Izvorni članak pročitajte OVDJE
Autor:Dalmacija News
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.