Foto: Domovinski pokret

‘Inati se Slavonijo, ne dajte da vam otmu kruh’: Domovinski pokret stao uz svinjogojce

Autor: Dnevno.hr

Domovinski pokret danas je podržao prosvjed svinjogojaca uz poruku ‘Inati se Slavonijo, stop Stop eutanaziji zdravih svinja i zabrani svinjokolja, stop uništavanju Slavonije!’.

Prosvjed je počeo u simboličnih 5 do 12 u Retkovcima, nakon čega su se prosvjednici zaputili u Vinkovce.


Članovi predsjedništva DP-a Vukovarsko-srijemske županije, Osječko-baranjske županije, DP-a Osijek, DP-a Vinkovci, DP-a Vukovar te brojnih općinskih ogranaka pridružili su se svinjogojcima u borbi za opstanak slavonskog sela i slavonskog seljaka.

Domovinski pokret svinjogojcima: Slavonci, uz vas smo do kraja

“Višekilometarska kolona traktora i ostalih vozila od Retkovaca do Vinkovaca pokazala je što slavonski stočari, ratari i ostali građani misle o odlukama i mjerama Plenkovićeve Vlade, a čiji cilj očito nije da se spriječi širenje afričke svinjske kuge, nego da se uništi stočarstvo i ratarstvo u Slavoniji.

Bahatost, nepoštivanje, teror i skandalozni postupci Plenkovićevih poslušnika uzeli su toliko maha da inspektori i veterinari ulaze ljudima u dvorišta neovlašteno i bez sudskih naloga te kolju zdrave svinje. Stoga u potpunosti podržavamo zahtjeve slavonskih uzgajivača svinja, koji traže od Vlade i resornog ministarstva prestanak eutanazije zdravih svinja, dopuštanje prometovanja svinja i svinjskog mesa zdravih svinja, dopuštanje svinjokolja i poništenje kategorizacije svih OPG-ova.

Veliki prosvjed u Slavoniji, poljoprivrednici izvukli traktore na cestu: ‘Shvatite nas ozbiljno’

Slavonski seljak mora i treba ostati svoj na svome, mora moći prehraniti svoju obitelj, mora moći uzgajati svoje svinje i prodavati meso bez da ga država mrcvari i uništava na svakom koraku. Samo je do sada poubijano oko 40.000 svinja, a zahvaljujući Plenkovićevoj poslušničkoj briselskoj politici, planira ih se pobiti još 50.000, jer je takva direktiva došla iz ureda odnarođenih globalističkih šefova u Bruxellesu”, pišu iz Domovinskog pokreta na Facebooku uz fotografije prosvjeda.
“Slavonci, uz vas smo svim srcem! Inati se, Slavonijo naša! Ne dajte da vas protjeraju iz vaših domova i da vam otmu kruh od usta, a mi ćemo stajati s vama dok nas ima!”, poručuju.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.