fbpx
Foto: Pixabay/Ilustracija

IMOVINSKA DRAMA POZNATE OBITELJI: Ispratili bivšu snahu s ‘GAĆAMA NA ŠTAPU’, a onda im je uzela nekretnine, krave i novac!

Autor: L.B.

Neobična brakorazvodna parnica prošlog je tjedna dobila nepravomoćni sudski epilog.

Naime, riječ je o obiteljskoj drami poznatih poljoprivrednika iz okolice Križevaca, piše Danica.

Sve je počelo kad je suprug Želimir (60) još u svibnju 2015. svu svoju imovinu darovao svom ocu, a sve kako bi preduhitrio brakorazvodnu parnicu sa suprugom Verom (58) koja je već u studenome iste godine okončana pravomoćnom sudskom presudom.

Nije se pomirila s namijenjenom sudbinom

Međutim, supruga je iz obitelji ‘ispraćena’ bez ikakve imovine, budući je bivši sve prepisao na oca.

No, Vera se s time nije pomirila pa je tužila i bivšeg supruga i svekra. Prošlog je tjedna sud u Križevcima odlučio kako je darovni ugovor između sina i oca pravno nevažeći te Veri pripada trećina cijele zajedničke imovine. Otac i sin žalit će se na presudu.

Prema presudi, Vera je dobila trećinu svih 14 zemljišta (oranica, šuma, vinograda, livada), trećinu od dva automobila, tri traktora i 20-ak komada različite poljoprivredne mehanizacije, trećinu svake od 26 krava muzara koje su u presudi navedene imenima: Roza, Luna, Beba, Fata, Bomba, Ružica, Lura…

‘Snaha se loše ponašala’

Usto, križevački sudac odlučio je kako joj svekar mora platiti oko 113.000 kuna odštete plus kamate, a zajedno sa sinom nadoknaditi joj 31.000 kuna parničnih troškova. Želimir i Vera u braku su bili punih 29 godina.

“Radi se o velikom domaćinstvu koje se sastojalo od mnogobrojnih nekretnina koje su se obrađivale, velikog broja stoke i druge živadi. Svakodnevno sam radom i brigom uvelike doprinosila održavanju i stjecanju prihoda, a doprinosila su i moja djeca”, rekla je Vera na ročištu.
Svekar je pak naglasio kako je Vera u njihovu obitelj došla kao snaha bez ikakve imovine, a on je tada bio u najboljim godinama te je uglavnom obavljao sav posao oko obrade nekretnina strojevima, ali i svakodnevne poslove oko stoke, te mu je pomagala supruga.

“Snaha se loše ponašala prema mome sinu, ali i nama, njegovim roditeljima, te s nama nije ni razgovarala. Dobrovoljno je iselila iz domaćinstva. Nije radila poslove s mehanizacijom, vodila je brigu oko mužnje krava, a ja sam hranio i timario stoku. Nikakvih prihoda ni imovine nije imala”, ispričao je tuženi svekar.

Sudac je ipak zaključio kako je riječ o zajedničkoj imovini koja je većim dijelom stečena za vrijeme trajanja braka pa je Veri dosudio trećinu svih nekretnina i pokretnina te odštetu i troškove koje joj tuženi otac i sin moraju pokriti.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.