Foto: Goran Mehkek / CROPIX

IME BIVŠEG PREDSJEDNIKA VEŽE SE UZ PRIJEVARU! Sin Mesićeve bivše savjetnice opelješio bankara: Spominju se stanovi i potpisivanje ugovora u strahu

Autor: Dnevno.hr

Nakon nepravomoćne presude koja je ovih dana donesena na zagrebačkom Županijskom sudu, postalo je jasno kako je sin Štefanije Balog, bivše savjetnice dvaju hrvatskih predsjednika, kako se čini, opljačkao predsjednika Razvojne banke Omana.

Naime, Tomislav Pavliško, sin bivše savjetnice dvaju hrvatskih predsjednika te počasne konzulice Omana u Hrvatskoj Štefanije Balog, nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu jer je od 2015. do 2018. iz zagrebačke tvrtke predsjednika Razvojne banke Omana Abdula Aziza Mohammeda Zahira Al-Hinaija otuđio 153.750 eura, odnosno 1,15 milijuna kuna.

Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Irena Kvaternik osudilo je Pavliška na ukupno 20 mjeseci zatvora, s time da polovinu te kazne mora izdržati u zatvoru, a preostalih mu se 10 mjeseci uvjetuje time da u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Prevara oko Mesićeve prodaje stana

Također, uvjetna kazna će mu se opozvati ako u roku od godinu dana od pravomoćnosti presude ne vrati Al-Hinaijevoj tvrtki iznos od 153.750 eura s kamatama.

Sve je počelo 2019. godine, kada je Al-Hinai policiji i DORH-u prijavio Pavliška, tvrdeći da mu je tijekom nekoliko godina iz tvrtke u kojoj ga je imenovao za direktora uzimao novac – iznose po nekoliko stotina tisuća kuna, ali i da ga je prevario pri preprodaji jednog od dvaju famoznih stanova koje je 2010. bivši predsjednik države Stjepan Mesić najprije kupio od tvrtke Štefanije Balog, te ga pet godina kasnije prodao AI-Hinaijevoj tvrtki.

U svojoj obrani, Pavliško je u više navrata tvrdio kako je sve radio uz Al-Hinaijevo znanje te da je dio novca koji je uzeo sebi uzimao kao plaću, a radilo se o 13.000 kuna mjesečno.

No, rekao je i kako mu je Al-Hinai zaprijetio tražeći ga da mu kod odvjetnika potpiše sporazum u kojemu priznaje da je potkradao tvrtku, što je on u strahu i učinio.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.