Foto: Josip Regovic/PIXSELL

IMAO JE ZABRANU PRILASKA: Muškarac koji je jučer zatočio ženu u Dugavama ostavio poruku u kojoj otkriva sve

Autor: Dnevno.hr

U subotu navečer se u zagrebačkom naselju Dugave dogodila prava drama.

Policija, specijalci, vatrogasci i Hitna pomoć okupirali su područje pred zgradom jer se muškarac zatvorio u stanu s bivšom partnericom i djecom.

Neizvjesnost je trajala čak tri i pol sata, a sve je riješeno pregovorima policije i muškarca. 43-godišnjak je naposljetku otvorio vrata stana te je prisilno priveden.

U stubištu ostavio poruku

Dnevnik Nove TV u posjedu je poruke muškarca ostavljene na stubištu, koja je i bila znak talačke krize.

“Molim vas ne pokušavajte ući nasilno, želim pregovarača i novinare, predat ću se”, pisalo je na papiriću. Kako doznaju, on je imao mjeru zabrane prilaska bivšoj partnerici koja nije znala da je uoči Božića pušten iz istražnog zatvora jer ju o tome nitko nije obavijestio.

‘Žrtva mora znati do kada je nasilnik u zatvoru’

Bivša partnerica ga je navodno prekjučer vidjela u podrumu zgrade. Policija se nije službeno očitovala.

“Žrtva mora znati do kad je taj obiteljski nasilnik u zatvoru i kad će izaći iz zatvora. I nakon toga mora biti u dosluhu s policijom glede primjećivanja nečeg što nju može ugrožavati. Očigledno je tu trebalo poduzeti neke mjere da se njega makne”, objašnjava prof. dr. sc. Petar Veić, s Pravnog fakulteta u Rijeci.




Iz Centra za socijalnu skrb odgovaraju da obitelj imaju u evidenciji te da će poduzeti mjere zaštite.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.