Foto: Ivana Batev / CROPIX

‘IMAMO NEŠTO SVETO, TO JE SRBIJA!’ Vučić se obratio svom narodu: ‘Nema više igre i avanturizma’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kragujevcu, na obilježavanju Dana državnosti, da je Srbija danas ugrožena i da Srbija nema pravo “igrati se, ponašati neodgovorno i neozbiljno”.

Istaknuo je kako je u ovim trenucima najvažnije da Srbi budu zajedno, jedinstveni u namjeri da očuvaju državu.

“I to nema veze s političkim strankama, to ima veze s onim što je biće srpskog naroda i svih drugih naroda Srbije, da razumijemo da imamo nešto što je sveto, a to je naša država Srbija“, rekao je Vučić.

Poručio je i da rađanje svake države i borba za državnost “u neku ruku jest avanturizam”, ali jednom kad državu imate, onda više nikada nemate pravo na avanture.

“Dakle, nema igre, nema avanturizma, potreban nam je odgovoran i ozbiljan pristup. Pristup koji znači čuvanje mira i stabilnosti jer su nam potrebna djeca u budućnosti”, rekao je.

Dodaje, srpskom narodu u središnjoj Srbiji, Kosovu, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i onima koji žive u drugim državama, prava i budućnost može garantirati samo “demokratska, suverena i slobodna” Srbija.

“Ne može se za njih njihova prava i njihovu budućnost izboriti nikakva ‘Kozačka skupština’, nikakve prazne parole, nikav lažni, a glasni patriotizam i nikakvi divlji pozivi na novi krug rata i smrti”, rekao je Vučić čitajući Sretenjsku besedu u Kragujevcu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.