Foto: Boris Beribak

IMAMO JOŠ JEDNOGA: Veteran HSS-a novi predsjednički kandidat

Autor: Dnevno

Prof. dr. Ante Simonić sutra će i službeno objaviti svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske i predstaviti svoj pogled na budućnost Lijepe Naše te tako povećati broj pretendenata na Pantovčak.

Inače, Simonić je 90-ih aktivno sudjelovao u političkom životu Hrvatske kao član HSS-a. Bio je i saborski zastupnik, i potpredsjednik u Račanovoj je Vladi.

Uz to, bio je i hrvatski veleposlanik u Narodnoj Repubici Kini, čija mu je vlada prije dvije godine, uz najviše počasti, dodijelila nagradu prijateljstva, a osnivač je Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva, dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Rijeke, profesor emeritus Medicinskog fakulteta u Rijeci te vrsni poznavatelj hrvatsko-kineskih odnosa, čijem unapređivanju pridonosi već niz godina.

Znanstveno se  bavio farmakologijom, a bio i je predsjednik Upravnog odbora Kliničkog bolničkog centra Rijeka, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne ortopedske kliničke bolnice Lovran, član Znanstvenog područnog vijeća za biomedicinske znanosti Republike Hrvatske, član komisije za izradu Zakona o visokim učilištima Republike Hrvatske, savjetnik u Ministarstvu zdravstva Reopublike Hrvatske, član komisije za lijekove Republike Hrvatske, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci (1990.-1994.), jedan od utemeljitelja i član Izvršnog odbora Academicusa.

Posljednjih godina sudjeluje i organizira pružanje stručnih usluga bolnicama Primorsko-goranske regije i farmaceutskoj industriji, aradi i kao sudski vještak.
Aktivno je sudjelovao u radu brojnih nacionalnih i internacionalnih znanstvenih i stručnih skupova. Bio je pozvani predavač te član ili predsjednik organizacijskih kongresnih odbora.

Godinama je aktivno uključen u rad različitih društveno-sportskih organizacija u gradu, regiji i republici. Godinama je bio član nacionalne veslačke reprezentacije, kao član nogometne ekipe liječnika Medicinar, bio je prvak Europe i svijeta, podpredsjednik je kluba Panathlon Rijeka, član je brojnih hrvatsko-međunarodnih društava prijateljstva te predsjednik Hrvatsko-turskog društva prijateljstva. Podpredsjednik je Lions Club – Rijeka i podpredsjednik Hrvatske seljačke stranke, i bio je vijećnik grada Rijeke.

 




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.