Foto: Antonio Ahel/ATAImages

‘IMAM UZI MIRE BAREŠIĆA! MI SMO GA UBILI, TRI DANA NAKON BITKE ZA GLINU’: Kapetan Dragan se javno hvali ubojstvom hrvatskog emigranta

Autor: Daniel Radman

Notorni ratni zločinac Kapetan Dragan na gostovanju na Happy TV kod kontraveznog voditelja Milovana Marića priznao je kako su njegovi ljudi ubili hrvatskog emigranta Miru Barešića koji se 1991. vratio u domovinu kako bi branio Hrvatsku.

Dragan se ove teme dotakao jer se u zadnje vrijeme bavi aktivizmom, naime pokušava na sve načine izvući ‘srpske heroje iza rešetaka’. Između ostalog i peticijama. Akcija koja je imala najvećeg odjeka peticija je za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, čovjek koji je pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog atentata na premijera Zorana Đinđića.

“Molim te saslušaj, sjećaš se ubojstva Rolovića (jugoslavenski ambasador koji je ubijen 1971. u Stockholmu, opa.a.)? Brajković, onaj idiot koji mu je pucao usta dok je ležao…. Osuđen je na doživotnu robiju, ne na 40 godina, i nakon 17 godina zbog dobrog vladanja pušten je na slobodu. Sad, Šveđani imaju više poštovanja prema ustaškom teroristu, zločincu neopisivom, nego mi Srbi prema svom heroju! Zvezdan je nosio uniformu 12 godina, borio se protiv ustaša, mudžahedina, ‘šiptara’, NATO-a. a sad je 20 godina u maksimalnoj izolaciji”, jadao se Dragan.

“U Hrvatskoj kažu da su ga ubili s leđa”

Voditelj Marić mu je iskreno priznao da ne zna tko je Brajković, ali da zna Miru Barešića koji je također sudjelovao u otmici ambasadora koje je završilo ubojstvom pa se Dragan odmah pohvalio da su ga njegove Knindže likvidirale.

“Njega (Brajkovića) nisam, ali sam Barešića… Barišića smo mi ubili, moje Knindže su ga ubile”, izjavio je.

“U Hrvatskoj kažu da su ga ubili s leđa”, replicirao je Marić, a Dragan je nastavio…

Ja imam njegov Uzi! Ne znam, ako se okrenuo da bježi možda smo ga ubili s leđa. Ja nisam povlačio oroz, povukao je jedan moj oficir, ali mi smo ga ubili, tri dana nakon bitke za Glinu tu nema dileme, on je mrtav, sahranjen”, “pohvalio se Dragan.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.