fbpx
Foto: Screenshot/Kolaž Dnevno

IMALI SU DIRLJIV, DUG I TEŽAK RAZGOVOR! Hrvatski veleposlanik ganut: ‘Teško je uopće pretpostaviti kako se on osjeća’

Autor: N.K

Hrvatski veleposlanik u Beogradu otkrio je kako se sastao s Matejevim ocem. Rekao je za Dnevnik Nove TV kako je to bio jedan težak razgovor.

Potraga za nestalim Matejev ušla je već u osmi dan. Intenzivno se pretraživala rijeka, a u tome su kratko sudjelovali i ronioci. Nažalost, kako objašnjavaju stručne službe, ronioci ne mogu napraviti razliku budući da je Sava na tom dijelu potpuno mutna, a povrh toga, jako je duboka i široka. Uz to je i brza, pa je potraga na taj način gotovo nemoguća.

U to vrijeme, istražitelji na kopnu pokušavaju sastaviti slagalicu misterioznog nestanka. Još uvijek se pokušava odgonetnuti zašto je Matej te noći mahnito trčao Beogradom i tražio taksi. Nažalost, svi njegovi tragovi vode prema rijeci. Unatoč tome, još uvijek nema konkretnih dokaza da je Matej doista završio u rijeci.


“Radi se profesionalno i predano”

”Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i s obzirom na to da je prošao već osmi dan sve je teže govoriti o ovom slučaju. Mi smo u kontaktu s policijom i moram naglasiti da policija, kao što je rekao i Matejev otac, profesionalno i predano radi svoj posao”, istaknuo je Biščević.

Upozorio je da ”o profesionalnosti policije govori i to da ne žele s javnošću dijeliti nagađanja i špekulacije te poplavu raznoraznih stručnih, a zapravo nestručnih komentara po tabloidima, već su odlučili da će nove spoznaje dijeliti s Matejevim ocem odnosno obitelji”.

Što se tiče mogućnosti da srpska policija procijeni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko hrvatskog veleposlanstva u Srbiji, ali i da je teško procijeniti koliko bi to trajalo jer ovisi i o tome što bi srpska policija tražila.

“Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor”

U zonu suradnje, kako je kazao, ne želi ulaziti, naime, kako je objasnio: ”Ne bih htio špekulirati do koje mjere surađuju, to zbilja nije na meni da komentiram”. Također, istaknuo je da ne želi špekulirati niti oko krajnjeg ishoda potrage i daljnjih postupaka ovisno o tom ishodu.

Matejev otac je bio u hrvatskom veleposlanstvu, potvrdio je Biščević: ”Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopće pretpostaviti kako se on osjeća. Razmijenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja osobno i Veleposlanstvo učinit ćemo sve da mu pomognemo”.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.