Foto: /Xinhua Predrag Milosavljevic

‘IDUĆA TRI DANA BIT ĆE NAJGORA U 10 GODINA’ Vučiću se smučilo, otkazao je sve susrete! Izvanredno stanje u Beogradu: ‘Uskoro će sve biti jasnije’

Autor: Dnevno.hr

U Beogradu se napetost može rezati noževima. “Bit će ovo najteža 72 sata u posljednjih 10 godina, a u narednih nekoliko dana mnogo toga će biti jasnije”, rekao je sugovornik za Blic nakon sastanka Aleksandra Vučića s kosovskim Srbima koji je trajao cijelu noć.

A srbijanski predsjednik je danas otkazao sve posjete inozemstvu zbog napetosti na Kosovu.

U petak navečer će se sastati s posebnim izaslanikom EU za dijalog s Prištinom Miroslavom Lajčakom, a sutra ga čeka sjednica vlade na kojoj će ministre izvijestiti o situaciji, javljaju beogradski mediji.

Istodobno, po tvrdnjama više beogradskih medija koji se pozivaju na izvore u predsjedništvu Srbije, sjednica vlade sazvana je nakon najnovijih tenzija na sjeveru Kosova i suspenzije regionalnog zapovjednika Kosovske policije Sjever Nenada Đurića. Glavni direktor Kosovske policije suspendirao je u četvrtak Đurića na preporuku Policijskog inspektorata Kosova zbog neostvarivanja zakonskih ovlasti i neprovođenja službenih odluka.

Podsjetimo, nove napetosti između Beograda i Prištine javile su se nakon što je u ponoć u noći s ponedjeljka na utorak, posljednjeg dana listopada, istekao rok koji je kosovska vlada ostavila za primjenu odluke o zamjeni registarskih tablica izdanih u Srbiji koje koriste Srbi na Kosovu.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.