Foto: MUP, Total Croatia News

IDENTIFICIRANA MISTERIOZNA ŽENA PRONAĐENA NA KRKU? Priča o njezinom životu slama srca

Autor: L.B.

Policija i dalje nastoji riješiti misterij identiteta žene koja je prije devet dana pronađena na teško pristupačnom terenu u okolici Dobrinja na otoku Krku, brojni svjetski mediji prenijeli su vijest i njezine fotografije, a u srijedu su se pojavile informacije da je žena identificirana.

Naime, očito je prepoznata preko fotografija te će konačna potvrda biti otisci prstiju. Paul Bradbury objavio je da se njegovom portalu Total Croatia News javila Nina Schmidt iz Los Angelesa koja tvrdi kako je ženu dobro poznavala. Ona tvrdi da ju nije vidjela od 2015., niti s njom bila u kontaktu nakon što se preselila u Irsku.

‘Odmah sam je prepoznala’

“Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji kao Danielu A., Slovakinju koja je radila za tvrtku u kojoj sam ja bila operativni menadžer u Los Angelesu 2015. Tvrtka ju je zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima. Daniela je često bila u skloništima za žene. Rekla je da želi otići u Irsku, gdje ima dobrog prijatelja s kojim može živjeti. U srpnju 2015. otišla je u Irsku i to je bilo posljednje što smo čuli od nje. Čim sam vidjela njenu sliku, odmah sam kontaktirala policiju u Krku i poslala mail lokalnim hrvatskim policijskim postajama s njezinim imenom i fotografijama”, rekla je Schmidt policiji, kako navodi Total Croatia News.

Schmidt je dodala da je Daniela doživjela teška vremena i nije imala sreće, no da je bila stvarno dobar radnik, pametna i ima divno srce, dodaje.

Foto: Total Croatia News

‘Koristila sam programe za prepoznavanje lica’

Osim toga, TCN je zaprimio još jedan mail, od Laure Nowak iz SAD-a koja također tvrdi isto za pronađenu ženu, da se radi o Danieli A. Ona je poslala i fotografije iz Los Angelesa iz 2014. na kojima se nalazi žena koja jako sliči ženi pronađenoj na Krku.

“Pronašla sam je na fotografijama tvrtke The Giving Keys u Los Angelesu u Kaliforniji. Obratila sam se tvrtki i vlasnici, oni nisu znali njezino ime, ali kažu da je vjerojatno prisustvovala događaju s nekim koga su angažirali kroz Ženski centar Downtowns u LA-u. Pronašla sam ženu na još nekoliko fotografija i sve je proslijeđeno hrvatskim vlastima”, navela je Laura koja je rekla kako je dugo razmišljala treba li se uopće javiti, no onda je dobila još informacija.

“Vodim grupu na Facebooku kako bih pokušala pomoći u povezivanju izgubljenih članova obitelji. Koristila sam programe za prepoznavanje lica, a potom sam provjeravala društvene mreže, sve dok nisam pronašla nekog tko je sličan osobi s policijske fotografije”, kaže Laura.




Foto: Total Croatia News

 

 




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.