Foto: Robert Fajt / CROPIX

‘I JA SAM KAO DIJETE BIO U OLUJI’! Banožić otkrio: ‘Jako se dobro sjećam događaja, bio sam u ratnom području’

Autor: Dnevno.hr

Ministar obrane Mario Banožić gostovao je u Dnevniku HRT-a te potvrdio da neće biti na primanju ratnih zapovjednika na obljetnicu Oluje, u organizaciji predsjednika Zorana Milanovića.

Rekao je kako je od ranig jutra zauzet aktivnostima – od polaganja vijenaca na Mirogoju, svečane Akademije, sastanka sa zapovjednikom garde Minnessote, susretom s braniteljima s ministrom Medvedom i premijerom.

Objasnio je i na što je konkretno mislio kad je na današnjoj konferenciji za novinare spomenuo “skandal s udrugama”.

“Mislio sam na udruge koje koriste svoja prava da komuniciraju da su bili sudionici Oluje, ali i ja sam kao dijete bio u Oluji. Prošao sam cijeli dio 95. godine, isto kao i 91. Jako se dobro sjećam događaja, bio sam u ratnom području. Mislim da svi zajedno na to trebamo gledati s pijetetom, a ne raditi na promaknuću pojedinih političkih ciljeva kad o tome govorimo”, zaključio je Banožić.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.