fbpx
Secretary of Defence Public Affairs

I BANOŽIĆ UDARIO PO MILANOVIĆU: Manipulira javnost, mi nemamo vojnike u Ukrajini

Autor: Dnevno.hr

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je optužbe bivše zaposlenice Državnih nekretnina Maje Đerek, koja je rekla da su u toj ustanovi napravljene brojne nepravilnosti te da je sam sebi birao stan.

“Maja Đerek je ispričala dosta stvari koje su neistinite i potražit ćemo način, kada Povjerenstvo o odlučivanju o sukoba interesa prije svega utvrdi sve ono što je do sada izrečeno i ono što im je poslano iz državne imovine i završi taj postupak. Odgovorno tvrdim da nikada nisam birao sebi stan niti tražio da se na taj način bilo što u stanu opremi kako bi to meni bilo za korist”, rekao je Banožić.

Kaže, živi u državnom stanu i vratit će ga kako ga je i zaprimio.


Naglasio je da živi u državnom stanu kojeg će vratiti kako ga je i zaprimio. Dodaje, ako bude ikakve razlike, to treba platiti. Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića.

“Predsjednik bi se trebao baviti jednim pametnijim stvarima od ovih stvari koje govori. Ja nisam kao on kada je imao 42 godine 2010. godine i dobio povlašteni kredit da sam si mogao kupiti više od 100 kvadrata stana u Zagrebu. Ja živim u državnom stanu, stanu koji ću vratiti pošteno kako sam ga i zaprimio. Isto tako će iza mene doći neki drugi državni dužnosnik i mislim da bi trebao pripaziti što komentira. Ja sam tražio još jednu prostoriju da mi djeca kad dođu imaju gdje biti”, dodao je Banožić.

Komentirao je i Milanovićevu izjavu o tome da Hrvatska neće imati vojnike u Ukrajini ako kriza eskalira.

“U Ukrajini nemamo niti jednog hrvatskog vojnika, danas se evo i osmi kontigent vratio u RH koji je bio u Poljskoj, najbliže što imamo gore je Poljska, znači četiri časnika, a i sama procedura vraćanja hrvatskih vojnika nije baš tako jednostavna. Znate da se donosi odlukom Sabora, ako je dana suglasnost predsjednika, onda običnom većinom, ako ne, onda dvotrećinskom većinom. Uglavnom, Sabor je taj koji to radi na prijedlog predsjednika… Još jednom se manipulira javnost”, rekao je Banožić.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.