Foto: Nikola Vilic / CROPIX/Ilustracija

HZZO uveo novost, više nema čekanja na šalterima: Sve možete riješiti bez odlaska liječniku

Autor: Dnevno.hr

Od ove godine građani mogu svog liječnika primarne zdravstvene zaštite (obiteljska medicina, ginekolog, pedijatar, stomatolog) promijeniti elektroničkim putem bez odlaska liječniku kojeg žele odabrati ili u HZZO. Jednom godišnje liječnika možete promijeniti putem sustava e-građani i e-HZZO, Kao i dosada, za to ne moraju navoditi nikakav razlog, a ako to namjeravaju učiniti prije isteka 12 mjeseci, razlog promjene je nužan.

Privatna arhiva

Dostupan elektronički obrazac

Na mrežnim stranicama HZZO-a dostupan je elektronički obrazac Izjave o izboru/promjeni izabranog doktora, odnosno e-izjava koju treba ispuniti i poslati elektroničkim putem. U prijavi morate izabrati novoizabranog doktora, a on ne smije odbiti molbu ako u sustavu ima manje od 1700 pacijenata.

Tko se hitno mora javiti u HZZO? Neki moraju paziti da ne izgube zdravstveno, danas je zadnji dan

Na stranicama HZZO-a građanima je dostupan popis liječnika PZZ-a uključenih u zdravstvenu mrežu, a pored njihovih ambulanti nalaze se i oznake o tome imaju li manje ili više od 1700 pacijenata o kojima se skrbe ili su pak doslovno pretrpani jer imaju više od 2000 pacijenata.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.