FOTO: HSS

HSS-ovac ošto o slučaju Meggle: ‘Najžešći kritičari socijalizma sada bi u kapitalističkom sustavu uređivali socijalističkim metodama’

Autor: Dnevno

Vijest o otpuštanju 160 radnika tvrtke Meggle  i njenom restrukturiranju glasno je udjeknula u hrvatskim medijima.

Brand Meggle na hrvatskom tržištu svoje ime temelji na Osječkoj mljekari te na domaćoj proizvodnji, kvalitetnom slavonskom i baranjskom mlijeku te poznatom hrvatskom patriotizmu. Gašenjem proizvodnje, Meggle više nije hrvatski brand i u očima naših ljudi više nema tu dodanu vrijednost.

Meggle u Osijeku gasi proizvodnju najavljujući nove modele poslovanja što znači da svoju proizvodnju sele u Kragujevac i Bihać gdje će nastaviti s radom.

Podsjetimo, odluka o gašenju proizvodnje u Osijeku donesena je zbog dugogodišnjih poslovnih izazova te niza kriza koje su imale negativan utjecaj na njihovo poslovanje.

Ipak, i grad Osijek i župan Anušić obratili su se nakon ove objave upravi Megglea, iako je svima jasno kako su se Meggleu obratili ne 5 do 12, već debelo nakon što je ‘prošao voz’

Dok se pak pokušava zadržati Meggleova proizvodnja, mnogi se pitaju a zašto država ne napravi vlastitu proizvodnju ili onima koji će ostati bez posla ne osigura nastavak proizvodnje mlijeka u hrvatskoj tvrtci, preuzimanjem mljekare u Osijeku ili jednostavno stvaranjem uvjeta koji bi omogućili da ovakvi potezi privatnih tvrtki ne bi imali tako snažan negativan utjecaj na naše građane, da ovisimo o ‘jednoj mljekari’.

O svemu se oglasio i HSS-ovac Željko Lenart kojega je cijela situacija oko nastojanja da se zadrži Meggleova proizvodnja u Hrvatskoj jako razljutila.




”Umjesto pritiska na privatnu njemačku tvrtku Meggle, jer seli proizvodnju u Srbiju i BiH, neki bi trebali početi razmišljati kako stvoriti povoljnije uvjete poslovanja u Hrvatskoj kako bi tvrtke ostale poslovati u RH i kako bi dolazile nove! Ti isti su bili najžešći kritičari socijalizma, a sada bi u kapitalističkom sustavu stvari uređivali socijalističkim metodama. Likovi željni vlasti i prevaranti hrvatskog naroda!”, napisao je Lenart na svom Facebook profilu i time potaknuo još jednu raspravu, koja u Hrvatskoj traje godinama – sve manje i manje smo zanimljivi stranim investitorima, stranim tvrtkama koje sve više počinju izbjegavati poslovanje u Hrvatskoj, a za što jedino možemo kriviti državu, odnosno nepovoljne uvjete poslovanja u istoj.

POZADINA ODLASKA MEGLLEA! O OVOME SE NE PRIČA: Evo što se krije iza gašenja proizvodnje




 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.