Screenshot, Izvor: Poslovni dnevnik

Hrvatskom ugostitelju prekipjelo: ‘Dobro došli u malu zemlju s velikim porezima’

Autor: Dnevno/B.V.

Hrvatska je porezom jedna od najopterećenijih zemalja u Europskoj uniji, a teret tih nameta posebno osjećaju ugostitelji.

Koliko i što sve moraju plaćati državi, jedan je ugostitelj odlučio otkriti gostima svojeg restorana. U Facebook grupi Protiv poreza osvanula je fotografija jelovnika koji na prvoj stranici, osim pozdrava na četiri jezika, sadrži i popis poreza, doprinosa i nameta.

“PDV i porez na potrošnju uračunat je u cijenu! PDV 25%, porez na potrošnju 3%, porez na dohodak 36%, doprinos za mirovinsko 15%, doprinos za zdravstveno 16,5%, doprinos za Regos 5%. Dragi gosti, svi porezi su uračunati u cijenu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima”, stoji na jelovniku uz popratnu poruku vlasnika restorana.

 

Autor:Dnevno/B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.