fbpx
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

‘HRVATSKOJ TREBA NOVI TUĐAMAN’! Rojs zagrmio iz Knina, ima poruku za one koji nisu došli: ‘Da smo se tako dijelili u ratu, nikada ne bismo bili na tvrđavi’

Autor: Dnevno.hr

Umirovljeni general Rahim Ademi u Kninu je komentirao svečanosti koje se odvijaju povodom proslave obljetnice VRO Oluja.

“Oluja je najveća operacija koju je Hrvatska vojska obavila u ratu. Jako se ponosim tom akcijom jer sam i ja jedan od tvoraca akcije Kozjak 95, koja je oslobodila Knin. Zapovijed je dao general Ante Gotovina i čast mi je što sam mogao služiti Domovini”, rekao je Ademi koji je ovom prilikom komentirao i bojkot prijema od strane ministara.

“Ako smo bili zajedno u ratu, onda nema razloga da ovdje ne budu ministri. Smatram da ne treba dijeliti generale i branitelje. Ako neki generali ne dolaze, onda moramo biti svjesni da postoji podjela. To je nepotrebno na dan poput današnjeg. Vrhovni zapovjednik je izabrao narod i moramo to poštivati”, rekao je Ademi naglasivši da se generali ne bi trebali miješati u politiku.


‘Nikad se neću odreći Medveda’

Aktualnu situaciju je kometirao i umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs koji je za N1 je kritizirao je nedolazak ministara Marija Banožića, Tome Medveda i Davora Božinovića pa poručio da se to nikada ne bi dogodilo da je Franjo Tuđman predsjednik.

“A što se dogodilo pa nisu došli… Nikakva šteta. Uredno su bili pozvani, ispričali su se, poslali svoje izaslanike i što. Tomo Medved je moj prijatelj i nikad ga se neću odreći, ali meni nedostaju samo Franjo Tuđman i Gojko Šušak. Ne meni nego većini hrvatskog naroda”, poručio je general Rojs.

Rekao je kako unutar Generalskog zbora ne postoje podjele na one koji su skloniji predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te onih koji su skloniji predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

‘Nema nikakvih podjela’

“Ne znam u ime koga general Lucić to govori, moj prijatelj, suborac i kolega. Ja sam zamjenik predsjednika Generalskog zbora, general Lucić nije ni u kakvim tijelima. Ne zna otkud mu ta informacija. Nema nikakvih podjela”, tvrdi general Rojs.

“Mi kao pravi profesionalni vojnici, sada umirovljeni, odazivamo se na sve pozive. Večeras nas je pozvao predsjednik svih Hrvata i vrhovni zapovjednik i mi smo se odazvali. Kakvi bi mi bili generali, bili bi jad od ljudi da se nismo odazvali na poziv vrhovnog zapovjednika. Isto tako sutra nas je pozvao predsjednik Vlade RH i predsjednik moje stranke HDZ-a i tri ministra, i odazvat ćemo se i sutra”, rekao je umirovljeni general Rojs.

Misli da Hrvatskoj treba novi Tuđman.
“Trebali smo biti zajedno i večeras svi. Da smo se tako dijelili u ratu, nikada mi danas ne bismo bili na Kninskoj tvrđavi, ne bismo oslobodili okupirani teritorij. Kod Tuđmana se to nije moglo dogoditi. Hrvatskoj treba čvrsta ruka, jedna osoba. Treba uvesti ili polupredsjednički ili predsjednički sustav”, poručio je general.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.