Foto: Marko Todorov / CFROPIX

Hrvatski židovi raskrstili s antifašistima: Naljutio ih Pusićev tekst

Autor: I.G.

Vijeće Židovske općine Zagreb (ŽOZ) u četvrtak je donijelo odluku o izlasku iz Antifašističke lige Republike Hrvatske zbog teksta Zorana Pusića o sukobu Hamasa i Izraela. Podsjetimo, Pusić je ujedino i predsjednik Antifašističke lige.

Kako navode, ova odluka je donesena zbog sadržaja teksta pod naslovom ‘Ne postati zlo koje osuđujemo’ i činjenice da ŽOZ nije bila konzultirana o sadržaju objave povezane sa sukobom između Hamasa i Izraela.

Miletić primio oko 700 prijetnji smrću: ‘Sve su od građana BiH i sve sam prijavio’

Kraus: Odluka stupa na snagu 25. listopada

“Ova odluka stupa na snagu s danom donošenja, 25. listopada 2023.”, navodi se u kratkom priopćenju ŽOZ-a kojeg potpisuje predsjednik Ognjen Kraus.

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

Podsjetimo, na portalu Novosti u četvrtak je objavljen tekst s naslovom ‘Ne postati zlo koje osuđujemo’, autora Zorana Pusića, u kojem autor osuđuje “masakr palestinskih civila”.

“Napad Hamasa na građane Izraela dogodio se na 50. godišnjicu izbijanja Jomkipurskog rata. Danas, 25. listopada, 50. je godišnjica kraja tog rata i početka mnogih pokušaja da se uspostavi trajni mir i, kako bi u Hrvatskoj rekli, suživot.
Međutim, ovaj krvavi sukob neće stati danas, a sve upućuje na to da će obje strane učiniti još ekstremnijim i militantnijim, a veliki dio buduće generacije Palestinaca i Izraelca osuditi na mržnju i rasizam. Sve svoje grijehe možete staviti na žrtvenog jarca i potjerati u pustinju samo u Bibliji”, napisao je Pusić za portal Novosti.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.