fbpx
Foto: Unsplash/Ilustracija

HRVATSKI SUSJEDI LEŽE NA ZLATU? Veliko otkriće u još jednoj općini, istraživanja u početnoj fazi

Autor: Dnevno.hr

Tvrtka Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalasku većih količina zlata u općini Jezero, na tragu je otkrivanja ležišta ovog plemenitog metala i u Čajniču (BiH), koja su u početnoj fazi istraživanja.

Kompanija provodi istraživanja u Sinjakovu i Čajniču i identificirala je tri nove polimetalne nosive zone iz prvog iskopa na lokalitetu Erak u okviru projekta Zekil-Erak.

Najšira zona ima dužinu iskopa od 61 m (stvarna širina 50 m) s prosječno 1,50 grama po toni zlata.


Tvrtka je trenutno u procesu ishođenja potrebnih dozvola za početak bušenja na lokalnom području.

U Čajniču su identificirana dva nova područja – imanja Kapov i Tubrojevivi – koja će biti detaljno mapirana u pripremi za moguće programe bušenja.

Ovisno o zimskim vremenskim uvjetima, pripreme za pristup lokaciji planirane su za početak u prvom tromjesečju 2023. na prethodno identificiranim i prijavljenim ciljevima: Majdan (uzorci stijena testirani do 1,91 g/t zlata, 220 g/t srebra i 13,26 g/t olova) i Pisonica (uzorci stijena s do 51 g/t srebra i 2,78% olova).

Daljnji terenski radovi na lokalitetu Erak obustavljeni su zbog početka zime, prenosi Klix.

Lykos Balkan priopćio je prije dva dana da su dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području općine Jezero pokazali visoke sadržaje zlata.

“Na tri lokacije na teritoriji općine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica i do nevjerojatnih 27,5 grama po toni”, objavljeno je iz ove tvrtke.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.