Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Hrvatski roditelji bijesni nakon najnovijeg poteza lokalnih vlasti: ‘Pogledajte što nam rade’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Cijene produženog boravka za učenike u Hrvatskoj dramatično rastu, posebno u manjim gradovima, dok kvaliteta usluga pada, izvještava Dnevnik Nove TV. Roditelji izvješćuju o povećanjima cijena, pri čemu neki navode da su cijene porasle čak 25 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Foto: Unsplash

Danijela Marić iz Zadra kaže da je prije samo dvije godine uslugu za starije dijete plaćala upola manje. Cijene produženog boravka u Zadru variraju od škole do škole.


Roditelji s najnižim primanjima plaćaju 25 eura

“Ukupno 90 eura mjesečno je ogromna cijena, recimo u tri mjeseca ću dobiti više od 100 eura”, rekla je Marić.

U Slavonskom Brodu, cijene produženog boravka ovise o dohotku kućanstva, pa roditelji s najnižim primanjima plaćaju 25 eura, dok oni s najvišim primanjima, više od 663 eura po članu kućanstva, izdvajaju 125 eura mjesečno.

“To je čak 25 posto više nego prošle godine”, poručio je Mario Mikulić.

Iako su cijene u najvećim hrvatskim gradovima, poput Zagreba, Osijeka i Splita, ostale nepromijenjene, u Rijeci su se cijene povećale u odnosu na prethodnu godinu za iznos od jednog eura i 10 centi do dva eura i 80. Roditelji iz manjih gradova primjećuju rast cijena i smanjenje kvalitete usluge.

Izdvojili 50 tisuća eura više

Roditelji s više djece su suočeni s velikim izdacima. Iz Grada ističu da su ove godine za sufinanciranje produženog boravka izdvojili 50 tisuća eura više u odnosu na prethodnu godinu, no roditelji tvrde da se to sufinanciranje ne odnosi na njihove troškove.

Filipović objavio radosne vijesti: ‘Dizel bi trebao pojeftiniti, a i benzin’
Zaključak roditelja grada prijatelja djece je da bi odluke o cijenama produženog boravka trebale biti na državnoj razini i primjenjivati se na sve učenike jednako.

 

 
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.