fbpx
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

HRVATSKE MEDICINSKE SESTRE MULJALE S DIPLOMAMA! Novi skandal na pomolu, takve brinu o našim pacijentima: MUP otkrio detalje teških malverzacija

Autor: Dnevno.hr

Bivši rektor Sveučilišta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i bivši dekan tamošnjeg Medicinskog fakulteta Predrag Čanović uhićeni su jer ih se sumnjiči za malverzacije uz diplome,

“Kako se sumnja, N. A. je protuzakonito posredovao da P. Č. i nastavnici koje je angažirao na realizaciji nastave i osobe koja su odgovorne za stručne i administrativno-tehničke poslove na Fakultetu medicinskih znanosti u Kragujevcu, protivno propisima za upis stranih državljana na studijske programe, upišu 45 kandidata, državljana Republike Hrvatske, na treću godinu studijskog programa Strukovna medicinska sestra/tehničar u školskoj godini 2013./2014., održe nastavu i izdaju diplome za 44 predmetna studenta”, piše u priopćenju MUP-a.

Sumnja se kako je P.Č. protivno propisima upisao i omogućio školovanje na trećoj godini strukovnih studija za ukupno 45 medicinskih sestara koje su prve dvije godine studija završile na fakultetu u Zenici, dislociranog s nastavom u Puli, koja se vodi pod oznakom Europski centar za mir i razvoj, pri čemu su studentice ugovore potpisale s Europskim centrom za mir i razvoj.


“On im je, kako se sumnja, omogućio izdavanje 44 diplome o stečenom stručnom nazivu Strukovna medicinska sestra/tehničar, a da nisu ni podmirile svoje financijske obaveze na koje su kao strani studenti bile obvezne”,  kažu u MUP-u navodeći kako su na taj način oštetili Sveučilište u Kragujevcu za 2.700.000 dinara, proračun Srbije za 314.100 dinara, kao i Fakultet medicinskih znanosti za 5.692.250 dinara.

“Također, N. A. se sumnjiči i da je posredovao da P. Č. protivno propisima omogući obranu doktorske disertacije jednom hrvatskom državljaninu i studentu Europskog centra za mir i razvoj i omogući izdavanje diplome o stečenom nazivu doktor nauka, a da kandidat nije ni bio upisan kao student navedenog fakulteta u Kragujevcu, niti je podmirio svoje financijske obaveze prema fakultetu i sveučilištu. Omogućavajući obranu doktorske disertacije i izdavanje diploma hrvatskom državljaninu, osumnjičeni su oštetili Sveučilište u Kragujevcu u iznosu od minimalno 80.000 dinara, proračun Republike Srbije za 6.980 dinara i Fakultet medicinskih znanosti za 6.970 eura”, navode srpski mediji,.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.