: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zračne snage gase novi požar na Promini

Autor: Hina

Potporu u gašenju tog požara i danas pružaju pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH.

Šest protupožarnih zrakoplova 93. zrakoplovne baze HRZ-a iz Zemunika sudjeluju u gašenju novog požara Razvođe-Promina u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz Mnistarstva obrane.

Sva druga današnja požarišta stavljena su u najvećoj mjeri pod nadzor gasitelja, a jedan Airtractor još uvijek djeluje na prostranom požarištu Zaton-Raslina. Potporu u gašenju tog požara i danas pružaju pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 220 požara: 78 u Šibensko-kninskoj, 74 Splitsko-dalmatinskoj, 54 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji. Ostvareno  je oko 1850 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 54.200 tona vode te su prevezena 263 vatrogasca i vojnika i 32 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta, navodi se u priopćenju.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.