Foto: Goran Mehkek / CROPIX

ZORAN MILANOVIĆ O KANDIDATURI: ‘Ova utrka ovisi isključivo o meni, želim biti predsjednik jedne moderne i progresivne Hrvatske!’

Autor: Ines Brežnjak

Nakon što se mjesecima šuškalo, bivši šef SDP-a Zoran Milanović, danas je konačno potvrdio svoju kandidaturu, kojom kreće u utrku za Pantovčak. Zoran Milanović tako je službeno potvrdio da je aktualna predsjednica dobila ‘najžešćeg’ kandidata s kojim će se suočiti u nadolazećoj utrci za novi predsjednički mandat.

Milanović je prvotno kandidaturu najavio na svojem Facebook  profilu, da bi se nakon toga javnosti obratio sadašnji šef SDP-a, Davor Bernardić, koji je Milanovića podržao u utrci za predsjednika.

“Sukladno svojim ovlastima predložit ću Zorana Milanovića za SDP-ovog predsjedničkog kandidata na sljedećoj sjednici Glavnog odbora SDP-a”, rekao je Bernardić za N1 koji u tome ima i potporu Predsjedništva stranke te nadodao: “SDP očekuje od Zorana Milanovića pobjedu na izborima i da vrati dignitet i dostojanstvo funkciji predsjdnika”, rekao je Bernardić dodajući kako je “uvjet bila spremnost za borbu i šanse za pobjedu”.

Točno u 18:00 sati, na konferenciji za medije javnosti se obratio i sam Milanović.

“Dobar dan i hvala vam što ste ovdje nakon dugo vremena. Zahvaljujem SDP-u koji su me predložili za predsjedničkog kandidata, no bez želje koja je tinjala u meni, to ne bi bilo moguće. A ta želja postoji i želim biti predsjednik jedne moderne i progresivne zemlje. Hrvatska je u stanju koje je popravljivo. Dužnost predsjednika hrvatske ima jednu simboličku snagu, ja to želim promijeniti. Imam iskustvo političara koji može iznijeti taj posao”, kazao je Milanović.

“U konačnici, uz sve argumente, građani će trebati vjerovati kandidatima i njihovom iskustvu. Ovo je prvi puta u mom političkom djelovanju, da u jednu političku utrku idem kao netko tko nije anketni medijski favorit. Taj teret sam nosio puno godina. Svaki puta sam imao taj teret odgovornost i pritisak, a pod pritiskom moraš znati i moći živjeti. S obzirom da sam bio mjeren takvim visokim standardima, sada u ovu životu avanturu ulazim puno rasterećeniji. Bez obzira što iza mene stoji SDP, svjestan sam da sada sve ovisi isključivo o meni.”




Na pitanje što misli o ostalim kandidatima, kazao je kako je “tu pred novinarima da govori o sebi te da će ga teško navući na taj led.”

Na pitanje na koga sve računa po pitanju podrške od ostalih stranaka, Milanović je kazao da je sa mnogima razgovarao te da je podrška svakako dobrodošla. Interesantno je kako je odbio komentirati dosadašnji mandat predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a sve što je rekao po tom pitanju je “neka građani sami prosude”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.