Facebook

ZNATE LI ZA PROJEKT ‘VELEBIT’? ‘To je akcija… Idemo s riječi na djela, organizirajmo se sami!’

Autor: Dnevno.hr

Ono što mi u Projektu Velebit želimo započeti je svojevrsna revolucija i to jedna intelektualna revolucija. Zasad. Potrebno je krenuti i početi. Ovo je naš početak – rekao je Jurič i Hrvatskoj postavio svojevrstan ultimatum

Najzanimljiviji dio tribine na temu “Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj” koja se dogodila 09.11.2016. u dvorani Matice hrvatske, bila je predstavljanje projekta “Velebit”.

I dok su o medisjkom nasilju govorili Zvonimir Hodak, Tanja Belobrajdić i Jure Vujić, za predstavaljenje projekta Velebit bio je zadužen Marko Jurič:

– Projekt Velebit bi opisao jednom rječju, a to je – akcija. Da pređemo s riječi na djela i to u okviru onoga mogućega. Ono što mi u Projektu Velebit želimo započeti je svojevrsna  revolucija i to jedna intelektualna revolucija. Zasad. Potrebno je krenuti i početi. Ovo je naš početak – rekao je Jurič i Hrvatskoj postavio svojevrstan ultimatum:

– Ljudi mi se žale na komuniste u vladi, u HDZ-u, ukazuju na UDBA-u… Mi se sada javno obraćamo državi i dajemo joj razuman rok da reagira na te prijetnje. Da pozove redom te ljude koji te prijetnje izgovaraju. Neka objasne o čemu se tu radi i neka ih upozore da to više ne rade. Ako to neće napraviti u razumnom roku, mi zadržavamo prirorodno pravo svakog pa i hrvatskog naroda na samoorganiziranje! Projekt Velebit je, zapravo, rezultat tog samoorganiziranja”, kazao je Jurič koji je prethodno zaključio da SNV godišnje dobiva 20 milijuna kuna od države te se zapitao “naoružavaju li se Srbi tolikim novcem?”

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.