Bruno Konjević/Cropix

ZNATE LI TKO JE OVAJ HDZ-OVAC? Svakog mjeseca zaradi 18 tisuća kuna

Autor: Iva Međugorac

Miro Bulj, Gordan Maras i Ivan Perar, imena su ovo triju najaktivnijih zastupnika nedavno raspuštenog 9. saziva Hrvatskog sabora.

Od početka saborskog mandata mostov bombarder Bulj za riječ se javio čak 3.252 puta, njegov kolega Maras učinio je to preko 2000 puta, dok se osebujni Pernar za riječ javio 1.384 puta.

Na drugoj su pak strani šutljivi saborski zastupnici koji svoj mandat baš i nisu najbolje iskoristili. U tu skupinu na iznenađenje mnogih spada Bruna Esih iz Neovisnih za Hrvatsku, ona se za riječ javila svega šest puta, no njeni stranački kolege objašnjavaju kako je ova zastupnica bila zauzeta radom na terenu gdje je konstituirala Stranku.

Čime je točno bio zauzet HDZ-ov Dražen Barišić ne zna se, no zato saborska statistika otkriva da se za riječ javio samo tri puta. Ono čime je ovaj zastupnik koji je u Saboru proveo tri mandata možda mogao biti zauzet jest posao u Velikoj Gorici, gdje obnaša dužnost gradonačelnika još od 2009.godine, kada je u drugom krugu dobio izore. Treći mandat osvojio je u drugom krugu izbora 2017., osvojivši 61,11 posto glasova.

Premda se u sabornici Barišićev glas baš i nije mogao čuti, o njemu se ipak ponešto moglo pročitati u medijima pa je tako otkriveno da gradonačelnikova supruga vozi luksuzni, unajmljeni Mercedes koji nije prijavljen u njegovoj imovinskoj kartici. Inače, supruga je zaposlenica Centra za obrazovanje u Gorici, dok je Barišić uz gradonačelničku i saborsku dužnost, ujedno i čelnik županijskog ogranka stranke.

Kako su tada novinari izračunali cijena novog, osnovnog Mercedesa s kojim se Barišićeva bolja polovica pojavljivala na svojem radnom mjestu iznosila je oko 298 tisuća kuna. Nikolina Barišić prema imovinskoj kartici ima plaću od oko 11 tisuća kuna, dok je Barišićeva plaća 18.000 kuna, a tu je i terenski dodatak od 1500 kuna kojega je dobivao kao zastupnik.

IZDAJA! KRŠ I LOM U PARTIJI! Bernardić izbezumljen: Leđa mu okrenulo dvoje ključnih ljudi




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.