Znate li koja je hrvatska stranka najpopularnija među internetskim ultradesničarima?

Autor: M.M.

"Velika mi je čast što nas je podržala organizirana nacionalistička internetska zajednica poput Stormfronta. Ujedno prihvaćam dužnosti i odgovornost prema hrvatskom narodu, koja me obvezuje da djelujem, kazao nam je Frano Čirko.

Mnogi 'rasni idealisti i realisti', neki ih zovu i 'bijelim nacionalistima', okupljaju se na ultra desničarskom Internet forumu Stormfront.org. Ova zajednica, koja promovira rasnu čistoću bjelačke populacije, ima specijalizirane forume za nekoliko svjetskih zemalja. Hrvatska i srpska zajednica su jedne od najposjećenijih.

Zanimljivo, mnogi hrvatski 'rasni idealisti i realisti' (makar na Internetu) pronašli su i stranku koja im, kako se čini, najviše odgovara.

'Podržavamo politiku i program HČSP-a,bazirane na nacionalnim, neovisnim i moralnim vrijednostima i smatramo ju jedinim nasljednikom prvotne Hrvatske stranke prava', poručuju članovi internetske ultradesnice u Hrvatskoj.

Za komentar ove popularnosti među stormfrontovcima smo priupitali Predsjednika zagrebačkog odbora HČSP-a Franu Čirka.

– Velika mi je čast što nas je podržala organizirana nacionalistička internetska zajednica poput Stormfronta. Ujedno prihvaćam dužnosti i odgovornost prema hrvatskom narodu, koja me obvezuje da djelujem – kazao je Čirak za dnevno.hr.

Inače, za vrijeme ultradesničarskog skupa u Zagrebu prije dvije godine uzbunu je podigao dolazak ogranka Jobbika, mađarske ultradesničarske radikalne stranke, koja je u svom programu polagala pravo na pola Hrvatske.

– To nije istina! Razgovarali smo sa parlamentarnim predstavnicima Jobbika koji su potvrdili da nemaju nikakve pretenzije prema hrvatskom teritoriju, štoviše imao s njima vrlo dobru suradnju – pojasnio nam je mladi HČSP-ovac, student zagrebačkog PMF-a.




Zanimljivo, jedan od 'problema' s kojim se susreće hrvatska desnica je što joj podršku pružaju radikalni nacionalisti iz Europskog parlamenta, baš kao i srpskoj ultra desnici, ne shvaćajući koliko se te dvije 'bratske' zajednice ne vole te u čijim programima često stoji pravo na polaganje teritorija druge članice europske ultradesničarske zajednice.




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.