Znate li da Bangourine ‘Pahulje’ još djeluju? Imaju plan za gospodarski oporavak Hrvatske

Autor: A. R.

Novost je ta da su 'Pahulje' nastavile djelovati, a njihov cilj više nije referendum već 'konkretne mjere za gospodarski oporavak Hrvatske'. Tako je ekipa koja sačinjava ovu inicijativu izložila program, odnosno korake koje namjerava napraviti u sljedećih šest mjeseci.

Javnosti je poznato da je Hamed Bangoura planirao prikupiti potpise za referendum koji je od stranaka trebao tražiti da svoje djelovanje stave četverogodišnji moratorij, odnosno da se organiziraju izbori na koje se ne bi smjela prijaviti niti jedna aktualna politička stranka.

Sam projekt koji je nazvan “Pahulje” jako je brzo prikupio potpise preko 40 tisuća ljudi, međutim, jako se brzo odustalo od cjelokupne ideje kada je inicijator projekta Bangoura zaključio da se u dva tjedna jednostavno neće skupiti dovoljan broj potpisa.

Glavna zamjerka ‘Pahuljama’, a vjerojatno i razlog zbog kojeg se nije mobilizirao očekivani broj ljudi, bio je nejasan plan i program. Novost je ta da su ‘Pahulje’ nastavile djelovati, a njihov cilj više nije referendum već ‘konkretne mjere za gospodarski oporavak Hrvatske’. Tako je ekipa koja sačinjava ovu inicijativu izložila program, odnosno korake koje namjerava napraviti u sljedećih šest mjeseci.

Program prenosimo u cijelosti:

“1. Do 31. 12. 2013. održat će se sastanak 20 osoba koje su se prve stavile na dispoziciju Pahuljama. Cilj sastanka je donošenje konkretnih smjernica djelovanja. Naglasak na izlazak Pahulja iz virtualnog svijeta i približavanju istih svim ljudima u realnom svijetu.

2. Do 01. 02. 2014. održat će se sastanak minimalno stotinjak stručnih osoba koje trebaju donijeti plan i program Pahulja za naredni period, s naglaskom na osnivanje radne skupine za stvaranje strategije bolje Hrvatske u narednih 5, 10, 15 i 20 godina.

3. Do 01. 03. 2014. početak rada portala Pahulja i prelazak s Facebooka na posebnu platformu.
4. Do 15. 03. 2014. svi članovi Pahulja dobit će posebnu aplikaciju za mobilne telefone i pristup webu kako bi mogli sudjelovati u direktnoj demokraciji.

5. Do 01. 04. 2014. donošenje programa s konkretnim mjerama po svakom resoru/ministarstvu, koje odmah mogu dati rezultate ukoliko ih se krene primjenjivati.

6. Do 15. 04. 2014. predstavljanje mjera, prije svega Pahuljama, na zatvorenoj platformi kao i kroz platformu direktne demokracije. Nakon ocjene članova i konstruktivne rasprave, a po odobrenju većine članova koji će se javiti za raspravu, program mora biti predstavljen javnosti na konferenciji za medije i raspravljen na javnim tribinama.
7. Do 01. 05. 2014. predstavljanje programa s konkretnim mjerama hrvatskoj javnosti. Na istom predstavljanju bit će objavljena i imena ljudi koji stoje iza programa i spremni su se aktivno uključititi u provedbu programa. Program će biti ponuđen političkim opcijama na provođenje, zajedno s ljudima koji su na istom radili.”

Autor:A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.