Zmije zaustavile radove na cjevovodu u Slavonskom Brodu

Autor: hina

Radnici vodovoda su na leglo zmija naišli u Kumičićevoj ulici, na kanalu Glogovica, te su odmah prekinuli radove, ne znajući je li riječ o otrovnicama.

Oko tridesetak zmija našlo se jučer na putu radnicima koji su popravljali cjevovod u Slavonskom Brodu pa su radovi prekinuti dok se zmije ne uklone, doznaje se danas u Državnom centru 112.

Radnici vodovoda su na leglo zmija naišli u Kumičićevoj ulici, na kanalu Glogovica, te su odmah prekinuli radove, ne znajući je li riječ o otrovnicama. Iako su zmije slične riđovkama, ispostavilo se kako se radi o neotrovnim ribaricama koje se hrane ribama i žabama.

Radnici su pozvali policiju, a o svemu je obaviještena i Udruga zmijara te ured slavonskobrodskog gradonačelnika koji je zatražio uklanjanje zmija kako bi se omogućio nastavak radova. Za to je potreban nalog inspektora zaštite prirode.

Ribarica, poznata i po nazivu kockasta vodenjača, vrsta je zmija koja se može naći širom Hrvatske. Staništa su joj uz obale rijeka i jezera jer većinu svog vremena provodi u vodi. Može roniti do dva sata. Najveći primjerice narastu do 130 centimetara. Jako rijetko grize, a ako se uhvati pravi se mrtva.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.