Zmajlović: SDP-ov kandidat za gradonačelnika Slunja bolji od HDZ-ovog

Autor: hina

Nakon dosadašnjeg lošeg vođenja grada Slunja kandidat SDP-a Vuković, kao poduzetnik koji ima ideje i vizije i zna na koji način treba voditi grad, učinit će potrebne promjene, ustvrdio je Zmajlović.

Ministar zaštite okoliša i prirode i član Predsjedništva SDP-a Mihael Zmajlović u četvrtak je u Slunju, na susretu s građanima uoči drugog kruga izbora za slunjskog gradonačelnika, 29. lipnja, rekao kako je SDP-ov kandidat Damir Vuković bolji izbor od HDZ-ovog kandidata Jure Klarića, zbog niza osobina.
Nakon dosadašnjeg lošeg vođenja grada Slunja kandidat SDP-a Vuković, kao poduzetnik koji ima ideje i vizije i zna na koji način treba voditi grad, učinit će potrebne promjene, ustvrdio je Zmajlović.

Vukovići i njegov zamjenik Marinko Radočaj su mlade snage koje će moći postići ono što je građanima najvažnije, a to je prosperitet kraja, dodao je.

U prvom krugu prijevremenih izbora za krugu slunjskog gradonačelnika, 15. lipnja, HDZ-ov kandidat Jure Klarić i njegov zamjenik Zdravko Pavlešić, osvojili su 45,53 posto glasova, a SDP-ov kandidat Damira Vukovića i zamjenik Marinko Radočaj 23,76 posto birača.

Okupljeni građani Slunja u četvrtak su se ministru zaštite okoliša i prirode žalili da se prirodne ljepote Slunja previše ugrožavaju s turističkom eksploatacijom, a Zmajlović je iznio stajalište kako postoje dobri načini upravljanja prirodom, i zaštićenih Rastoka, i rijeke Korane i ostale prirode.

Moguće je i korištenje prirode kroz turizam i zaštita prirode, tako da se ona sačuva za buduće generacije, samo je potrebno odgovorno upravljanje. Potrebno je da se grad aktivnije uključiti u zaštitu, pa da imamo koristi od tih ljepota, ali uz održavanje okoliša, i to tako da se stalno konzultiraju stručnjaci, rekao je Zmajlović.

SDP-ov kandidat za slunjskog gradonačelnika Vuković, predstavljajući svoj program, ističe da je potrebno Rastoke kao turistički potencijal povezati s razvojem poljoprivrede, ali razvijati i lovni, ribolovni i sportsko-rekreacijski turizam, s izletničkim turizmom, posebno školskim.

Vuković smatra da može bitno unaprijediti ekološku poljoprivredu i udruživanje proizvođača, a uz to i šire gledajući razviti malo poduzetništvo, uz potpore i olakšice za ulagače.




Drugi krug prijevremenih izbora u Slunju održavaju se u nedjelju, 29. lipnja, jer je nezavisni Željko Rendulić dao ostavku, ukazujući time da je za njega ukidanje plaćanje komunalne naknade od strane MORH-a za korištenje vojnog vježbališta neprihvatljivo.

Govorio je tada da sa 4,5 milijuna kuna manje u gradskom proračunu, što je trećina proračuna, on neće moći ispuniti predizborni program po kojem su ga građani birali.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.